To je to što me zanima!

Serenin posljednji čin još nije završio: Pobijedila 2. nositeljicu

Podsjetila je Serena u nekim trenucima trećeg seta na najbolje dane u karijeri i zasluženo prošla u treće kolo gdje ju čeka Hrvatica s australskom putovnicom Ajla Tomljanović
Vidi originalni članak

Najavila je kako će se oprostiti nakon ovog US Opena, ali ni u 2. kolu nije došlo vrijeme za to. Iako se Serena Williams (40, WTA 605.) našla na terenu s drugom nositeljicom Anett Kontaveit (26, WTA 2.) nakon dva i pol sata uspjela je već sad legendarna američka tenisačica slaviti s 2-1 u setovima (7-6(4), 2-6, 6-2) i tako nastaviti 'završni čin' na domaćem terenu.

Njezin je svaki poen praćen navijanjem i pljeskom publike, a prvi je set mogla završiti i ranije da je okrunila potvrdom servis gema onaj servis koji je oduzela Estonki. No, odužilo se to i na tie break u kojem je iskoristila jednu grešku druge nositeljice i slavila. Nije taj ritam mogla pratiti u drugom setu koji je Kontaveit dobila s laganih 6-2 uz tri izgubljena servis gema Amerikanke.

U trećem je setu Serena odmah otišla na 2-0 i imala 40-0 na svoj servis za 3-0, ali nije to uspjela potvrditi pa je Estonka uzela break. No, uzvratila joj je Williams i otišla na 4-1 pa na kraju s još jednim breakom slavila 6-2 na oduševljenje domaće publike. Presretna je bila i američka tenisačica koja karijeru može završiti osvajanjem 24. Grand Slam naslova i izjednačavanjem rekorda Margaret Court.

U trećem ju kolu očekuje Hrvatica pod australskom zastavom. Riječ je o Ajli Tomljanović (29, WTA 46.) koja je u drugom kolu pobijedila Evgeniju Rodinu (33) s 1-6, 6-2, 7-5. 'Otvoren' je ždrijeb američkoj tenisačici jer su neke tenisačice iz samog vrha ispale, ali pokazala je Serena i protiv Kontaveit da ozbiljno misli odraditi posljednji turnir u karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • NIKE 01.09.2022.

    Odličan je tenisač bio !!

  • odcentramalonadesno 01.09.2022.

    23 GS naslova pojedinačno 14 GS naslova u parovima i još 2 GS naslova u mješovitim parovima. Nedostižno za bilo koga ikada.

  • opančar x 01.09.2022.

    Da se ova dohvati škugora izašao bi mu plinski biznis na nos

Komentiraj...
Vidi sve komentare