To je to što me zanima!

Šest dana prije smrti Messija uvjerio da ostane u Barceloni

Vilanova je bio glavni trener Blaugrane. Preminuo je prije pet godina, od karcinoma. A šest dana prije smrti, u teškom stanju, odgovorio je Messija od namjere da ode iz Barcelone
Vidi originalni članak

Tito Vilanova četiri je godine bio pomoćni, a jednu godinu glavni trener Barcelone. Preminuo je 25. travnja 2014. od karcinoma, u 46. godini. Tugovala je Barcelona, tugovala je Katalonija, tiho poštovanje Vilanovi je odavao cijeli nogometni svijet.

Njegov asistent Jordi Roura na petu je godišnjicu šefove smrti javno ispričao jednu od epizoda koje svjedoče o tome zašto je Tito Vilanova bio poštovan i od suradnika, i od igrača, i od protivnika... Od svih. Vilanova je do zadnjih trenutaka živio nogomet i ljubav prema Blaugrani.

Messi je bio strahovito potresen Titovom borbom s bolešću. I dok smo se nadali oporavku predviđanje je bilo da i u najboljem mogućem raspletu za Tita ne bi bilo dobro da se vrati stresu trenerske profesije. Leo je ozbiljno razmišljao o tome da ode iz Barcelone - priča Roura.

- Ta je Messijeva namjera došla do Vilanove. Bio je 19. travnja, Tito je bio u jako teškom stanju, ali pozvao je Lea u posjetu. Razgovarali su satima i Vilanova je uspio napraviti ono što je želio. Šest dana prije smrti uvjerio je Messija da ostane u Barceloni! - otkrio je asistent pokojnog trenera.

- Tito Vilanova bio je pošten, a jednostavan čovjek sa izravnim pristupom. To ga je činilo posebnim. Te smo sezone osvojili 100 bodova. Godina puna svih mogućih emocija... A da nije bilo Vilanove, danas ne bi bilo ni Lea Messija u dresu Barcelone - rekao je Jordi Roura za Radio Kanal Barcelona.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Iceman123 26.04.2019.

    24 sata... toliko ne kvalitetne novine da je to nemoguce, iz dana u dan sve losiji

  • Internet Explorer 26.04.2019.

    99% ljudi skontalo da je Messi umro.Bravo Danijele!

  • čoviksjuga 26.04.2019.

    Pa Messi ne bi iz Barce da ga tjeraju !! Kakav tekst, pljuc !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare