To je to što me zanima!

Sesvete preko Lučkog do čela, Gorica uspješno kroz Imotski

U subotu su odigrane tri utakmice osmog kola 2. HNL. Najuvjerljivija je bila Gorica koja slavila u Imotskom 4-0. Sesvete je dobilo Lučko 2-0, baš kao i Inter Segestu...
Vidi originalni članak

Preko Lučkog do vrha Druge hrvatske nogometne lige. Tako bi se u najkraćem mogla opisati utakmica Sesveta i donedavnog prvoligaša na Stadionu sv. Josipa Radnika u sklopu osmog kola drugog najelitnijeg razreda hrvatskog nogometa.

"Šljakeri" s istočnog dijela metropole protiv bijelih sa zapadnog dijela Zagreba došli su do četvrte uzastopne pobjede u 2. HNL. U vodstvo ih je u 19. minuti doveo Hrvoje Štrok, nekadašnji igrač Zagreba, Intera, Dinama i Rijeke, a konačnih 2-0 u 60. minuti postavio je bivši kamerunski U-20 reprezentativac Franck Ohandza Zoa. Lučko je ostalo pretposljednje na ljestvici s čak šest poraza, od čega su četiri stigla u neugodnom nizu.

Osim Sesvećana, sjajne igre bilježi i Gorica koja je slavila na tradicionalno neugodnom gostovanju u Gospinu docu u Imotskom čak 4-0. Matija Mihalj zabio je za vodstvo gostiju u 19. minuti, a prednost je udvostručio Nikola Rak šest minuta prije odlaska na odmor.

Kakva bi to utakmica bila da se u strijelce nije upisao najefikasniji strijelac Druge lige Tomislav Kiš. Hajdukovac na posudbi u Gorici pogodio je svoj deseti ligaški gol za 3-0 na isteku sat vremena igre, a visoku pobjedu momčadi Ilije Lončarevića potvrdio je njegov adut s klupe Dominik Mihaljević u trećoj minuti sudačke nadoknade. Gorica je ostala trećeplasirana sa 17 bodova, jednim manje od Sesveta i Cibalije koja svoju utakmicu kod Rudeša igra u nedjelju. Imotski je ostao sedmi.

Zaprešićki Inter zabio je po jedan gol u svakom poluvremenu u domaćem srazu sa Segestom. Ilija Nestorovski u 12. te Ivan Čeliković u 65. minuti digli su "div iz predgrađa" do četvrtog mjesta. Pobjeda nad Siščanima značila im je nastavak niza neporaženost koji traje već sedam utakmica. Bodove nisu osvojili samo u prvom kolu, kada ih je svladalo Dugopolje.

Danas se igraju preostale dvije utakmice osmog kola. Dugopolje dočekuje Pomorac, a Rudeš Cibaliju (16 sati).

2. HNL, 8. kolo

  • Hrvatski dragovoljac - Bistra 1-1 (petak)
  • Imotski - Gorica 0-4 (subota)
  • Sesvete - Lučko 2-0 (subota)
  • Inter-Zaprešić - Segesta 2-0 (subota)
  • Dugopolje - Pomorac (nedjelja)
  • Rudeš - Cibalia (nedjelja)
Idi na 24sata

Komentari 7

  • deniduic 28.09.2014.

    Idemo Gorica u prvu ligu.

  • MARLES 28.09.2014.

    Kis bolji od gotala maglice milevskog zajedno!Maglicu bi ostavio samo zbog truda koje daje a gotal i mile se znaju dosta setat i nemaju karakter s njima van ko i do kapetan Caktas!

  • Torcaast 28.09.2014.

    Kiš Kiš Kiš Kiš Kiš Kiš!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare