To je to što me zanima!

'Shaq' iz Konga rastura! Utrpao pet komada i bio igrač utakmice

Iako nije uspio odvesti Kongo u drugi krug rukometnog SP-a u Egiptu, korpulentni pivot Mvumbi (26) dobio je nagradu za igrača utakmice jer je s crte bio 'nepogrešiv'
Vidi originalni članak

Osam minuta i pedeset devet sekundi. Da, toliko je vremena bilo potrebno Gauthieru Mvumbi Thierryju (26) da zabije pet golova iz pet šuteva protiv Bahreina i postane igrač utakmice. Međutim, to nije bilo dovoljno da Kongo osigura susret s Hrvatskom u drugom krugu jer su izgubili 34-27 (14-12).

Ovaj je stasiti pivot svojom pojavom već osvojio srca navijača, a na rukometnom SP-u u Egiptu živi svoj san i predstavlja reprezentaciju DR Konga.

OTRKIO ISTINU Kakav šok! Pivot iz Konga ipak nema 89 kg: Javio mu se Shaq

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave 'kauboja' nakon Katara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja sam pivot koji osvaja prostor prostor. Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome - rekao je Mvumbi za Handnews i samo potvrdio koliko mu znači prilika za nastup na velikoj sceni.

Govorilo se da ima 89 kilograma, pa 110 kilograma, a na kraju je sam priznao kako ima 137 kilograma. Međutim, korpulentni pivot stvorio je probleme svakoj momčadi protiv koje je igrao, a mogle bi mu ove predstave biti 'odskočna daska' jer trenutno igra u francuskom niželigašu.

Javio mu se i veliki Shaquille O'Neal nakon što je čuo da Mvumbija mediji nazivaju 'rukometnim Shaqom'.

NEVIĐENA DRAMA TUNISA I BRAZILA Kongoanac od '89 kilograma' je razgrnuo i Dance, zabio im četiri

- Reklu mi da si rukometni Shaq, što se događa? - upitao ga je legendarni košarkaš, a Mvumbi je odgovorio: 

- Snovi ne postaju stvarnost ako ne vjerujete u njih. Moj idol i zvijezda Shaq, hvala ti na podršci i lijepim riječima. Još uvijek ne shvaćam što se događa, ali sve što imam za reći je da treba živjeti svoj san i boriti se za njega. 

A on živi svoj san. Bio je igrač utakmice za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a tko zna što bi mu ova popularnost mogla donijeti. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • LUKAM10 LEGENDA 20.01.2021.

    Ovo je ruganje sa rukometom

  • Ja007_2 20.01.2021.

    Buci buci

  • danko1471991 20.01.2021.

    Rukomet je odlican sport i ne kuzim cemu omalovazavanje naseg najtrofejnijeg sporta uz vaterpolo, uostalom nebi rekao da je ovaj bas uspio u rukometu... Jako tezak sport jer konstantno si u kontaktu i primas batine, dok se za nogomet to bas i ne moze reci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare