Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kongoanac od '89 kilograma' je razgrnuo i Dance, zabio im četiri

Kongoanac od '89 kilograma' je razgrnuo i Dance, zabio im četiri
5

Danska je razbila Kongo 20 razlike, ali nije imala recepta za gorostasa Mvumbija. Brazil i Tunis remizirali su 32-32 iako su Tunižani imali dva gola prednosti zadnjih 30 sekundi

VIDEO

Svjetski prvaci Danci prošetali su se protiv Demokratske Republike Kongo u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Egiptu i pobijedili 39-19, ali glavna zvijezda opet je bio pivot Afrikanaca Gauthier Mvumbi Thierry (26).

Čovjek koji je dospio u sve svjetske medije dojmljivim stasom za 89 kilograma, koliko ima po IHF-u (njegov klub, francuski Dreux, iznosi podatak od 110 kg), nakon Argentine, četiri komada zabio je i Dancima kod kojih se istaknuo Johan Hansen s osam golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati nakon Angole

Pokretanje videa...

Hrvatski rukometaši nakon Angole 05:12

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group D - D.R. Congo v Denmark 2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group D - D.R. Congo v Denmark 2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group D - D.R. Congo v Denmark

Brazilci nadoknadili minus dva u ludom finišu

Skupina B prve faze Svjetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu imat će najneizvjesniji rasplet jer su i nakon dva kola sve četiri reprezentacije u igri za drugi krug, a u nedjelju su Brazilci na nevjerojatan način uspjeli izvući bod u dvoboju s Tunisom (32-32), nadoknadivši dva gola zaostatka u posljednjih 30 sekundi utakmice.

Golovima Gustava Rodriguesa i Guilhermea Torrianija brazilska reprezentacija je došla do do izjednačenja pet sekundi prije kraja, a Tunižani su još uspjeli uputiti šut za pobjedu. Učinio je to Anouar Ben Abdallah koji je pogodio prečku, a lopta se odbila od podloge i izašla van, iako nije jasno vidljivo da nije prešla gol-crtu.

No Brazilci su počeli slaviti, a suci su pokazali da gola nema.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Tunisia v Brazil

Španjolci u drami dobili Poljake

U drugoj utakmici Španjolska je pobjedom protiv Poljske 27-26 došla na vrh skupine s tri boda. Po dva imaju Poljska i Brazil, a jedan bod ima Tunis. U posljednjem kolu Tunižani moraju pobijediti aktualne europske prvake Španjolce kako bi osigurali plasman u drugi krug, a mogao bi im biti dovoljan i bod u slučaju da Poljska s više od dva razlike pobijedi Brazil.

U skupinama A, C i D po dvije su reprezentacije osigurale plasman u drugi krug i borit će se za prvom mjesto te dodatne bodove koje prenose i sljedeću fazu, dok će se preostale dvije reprezentacije boriti za plasman dalje.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Poland v Spain

Nijemci slavili bez borbe

U skupini A Njemčka je imala slobodan dan, jer je reprezentaciju Zelenortske Republike pokosio korona virus i ostavio sa samo devet raspoloživih igrača. Budu li do utorka neki od pozitivnih igrača uspjeli doći do negativnog rezultata na testiranju, afrička reprezentacija bi se mogla boriti za treće mjesto protiv Urugvaja. U suprotnom će Urugvajci dalje bez borbe. Za prvo mjesto će se očekivano boriti Mađarska i Njemačka.

Ista je situacija i u skupini D, gdje nakon dva kola stopostotan učinak imaju Danska i Argentina, a za treće mjesto će se boriti Bahrain i DR Kongo.

U skupini C Hrvatska i Katar su osigurali plasman dalje, a u utorak će igrati utakmicu za prvo mjesto i važne bodove koje će prenijeti u sljedeću fazu. Japan i Angola će se boriti za treće mjesto, s time da je Japancima za ostvarenje tog cilja dovoljan i bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje