To je to što me zanima!

Paradoks: Čak i ako osvoji Kup, Šibenik neće igrati u Europi!?

U slučaju da Šibenik doista u Kupu otiđe do kraja, četvrtoplasirani klub iz prvenstva bi ušao umjesto njega. Kao i ako Kup osvoji Hajduk, koji će Europu izboriti kroz prvenstvo
Vidi originalni članak

Dinamo neće ove sezone osvojiti dvostruku krunu. Zapeo je u polufinalu Kupa na Šubićevcu. Izbacio ga je njegov igrač na posudbi Duje Čop krasnim golom glavom u 93. minuti (2-1).

Funcuti su dobili najljepši mogući dar za 40. rođendan, slavi su s igračima na travnjaku, putovat će na finale na riječku Rujevicu 24. svibnja i čekati pobjednika ogleda Slaven Belupo - Hajduk koji se igra 12. travnja.

Šibenčani će prvi put nakon 2010. igrati za Rabuzinovo sunce, ali ako ga i osvoje neće igrati u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Šibenik se uopće nije prijavio za dobivanje Uefine licencije!? A rok za prijavu je prošao...

Šibenik je dobio licenciju za 1. HNL, ali za Uefinu licenciju, za europske utakmice, prijavilo se deset klubova: devet prvoligaša i Rudeš. Jedini prvoligaš koji to nije učinio je Šibenik. I to već treću sezonu za redom, od povratka u najviši rang.

- Nismo očekivali da ćemo biti u ovakvoj situaciji - priznao je trener Damir Čanadi nakon utakmice.

Kako piše sibenik.in, Uefa licenciju traži samo od klubova iz najvišeg domaćeg ranga, dok za niželigaše predviđa iznimke. Što znači da su, recimo, BSK ili Rudeš osvojili Kup, Uefa bi im dala dopuštenje da igraju na svom terenu Konferencijsku ligu.

U slučaju da Šibenik doista u Kupu otiđe do kraja, četvrtoplasirani klub iz prvenstva bi ušao umjesto njega. Kao i ako Kup osvoji Hajduk, koji će Europu izboriti kroz prvenstvo, u Konferencijsku ligu ići će četvrti na tablici, a ne finalist Kupa.

U svakom slučaju, to neće biti Šibenik...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • antijednorog 06.04.2023.

    amaterski potez Šibenika

  • kp 05.04.2023.

    Uefina strašna kriminalna djela jbg.da imaju love uefa bi ih ugurala.

  • joke21 05.04.2023.

    Bzvze pravilo, ali nemogu igrat na nekom drugom stadionu

Komentiraj...
Vidi sve komentare