To je to što me zanima!

Šibenski junak: Pokojni me otac vozio 250 km na treninge...

Dolček je u Šibeniku na posudbi, a golom je izbio bodove svom Hajduku. Iza mladog nogometaša strašna je životna priča. Prije šest godina preminuo mu je djed, a ubrzo je ostao i bez oca Miroslava...
Vidi originalni članak

Ima velik potencijal, ali moramo biti profesionalci. Moramo ga malo ispraviti. Bio je u velikom klubu, kao što je Hajduk. Šibenik je dobar za njega. Moramo ga odgojiti. Od prvog dana smo s njim računali ozbiljno. Mislili smo da će biti broj jedan na lijevoj strani.

POGLEDAJTE VIDEO: Livajin otac poginuo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tim je riječima trener Šibenika Damir Čanadi nakon susreta s Hajdukom opisao svog igrača Ivana Dolčeka (22). Mladić rođen u Koprivnici zabio je u sedmoj minuti sudačke nadoknade Hajduku za konačnih 1-1 u utakmici devetoga kola SuperSport HNL-a. Dolček je, inače, u Šibenik došao na posudbu baš iz Hajduka.

Čanadi nije dodatno elaborirao izjave. Mnoge je zanimalo što mu znači da Dolčeka treba "malo ispraviti". Navodno je krilni napadač nedavno čak potjeran s treninga. Zbog toga je propustio utakmice s Varaždinom i Dinamom. Došao je u Šibenik kao veliko pojačanje, ali nijednu utakmicu nije počeo od prve minute. Sakupio je tek 148 minuta.

Hajduk ga je Slavenu platio 500.000 eura 2019. godine, a on je već za desetak dana na debiju zabio gol. Potvrdio je pobjedu kod Gzire u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu (2-0).

VIDEO Pogledajte ovu majstoriju: Livaja asistirao kao Modrić, a Mlakar volejem probio golmana KOMENTAR Hajduk tone, pitanje je može li Valdas opet oživjeti momčad...

Ostao bez djeda i oca

Nakon te utakmice pod jakim je emocijama gol posvetio pokojnom ocu Miroslavu i djedu Josipu.

- Posvećujem ga mom ocu i djedu, oni su preminuli. Svaki gol koji postignem posvetit ću njima. Tata je otprije imao problema sa srcem, bio mi je velika potpora i sve u životu što se nogometa tiče. A djeda su svi znali, na svojem je stolcu sjedio pokraj terena i vikao - kazao je Dolček u suzama.

Iza mladog nogometaša strašna je životna priča. Prije šest godina preminuo mu je djed, a ubrzo je ostao i bez oca Miroslava, koji je doživio srčani udar dok je upravljao automobilom. Zbilo se to na cesti između Vlaislava i Plavšinca u Koprivničko-križevačkoj županiji. Miroslav se sudario s kamionom.

POGLEDAJTE VIDEO Kako su hajdukovci u Šibeniku šokirali 'bile': Jedan proigrao, drugi asistirao, a treći zabio TRENER HAJDUKA NAKON REMIJA Dambrauskas: Ovo nije Hajduk. Ali iza nas je deset najboljih mjeseci godinama unatrag...

Dolček je kao dječak četiri godine proveo u Dinamu. Otac Miroslav svaki ga je dan vozio na treninge od Podravskih Sesveta do Zagreba, putovali su 250 kilometara.

- Navikli smo se na neki način na to, ali bilo je teško zbog umora i za mene i za njega. Mislim da se sav trud koji smo uložili jednog dana mora vratiti - kazao je tad mladi hrvatski nogometaš.

Spomenimo kako su Šibenik i Hajduk prvi put remizirali otkad je lige 10. Što se starog formata tiče, zadnji su remi odigrali 2007. (2-2). Šibenik je zadnji put u HNL-u gol u nadoknadi postigao protiv Istre 20. studenog 2021. Tad je Marin Jakoliš poentirao za pobjedu u Puli (4-3).

NEZADOVOLJNI HAJDUKOVCI 'Nemam objašnjenje za to. Moramo popričati u svlačionici'

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Antitovar *_883 10.09.2022.

    Bravo za Sibenskog junaka !!!!

  • Škakljiv.Po.Stopalima 10.09.2022.

    Talent, trud, puno odricanja je temelj uspjeha. Bravo. čestitke !

  • ) () + 10.09.2022.

    Eto i mene je vozio pa nista od mene a bogami nisi ni ti nešto

Komentiraj...
Vidi sve komentare