To je to što me zanima!

Simon: Baš je gušt riješiti dvije utakmice zaredom sa sirenom

Hrvatski reprezentativac igra prvu sezonu u Rusiji, a već ima tolike ovlasti da je u posljednje dvije utakmice u Euroligi zabio tricu za pobjedu Lokomotiva Kubana
Vidi originalni članak

Drugi tjedan zaredom Kruno Simon bio je junak Lokomotiv Kubana u Euroligi. Nakon što je prošlog četvrtka u Grčkoj zabio sa sirenom tricu za pobjedu protiv Panathinaikosa, ovaj je put presudio Laboral Kutxi tricom šest sekundi prije kraja za 85-84. Ukupno je Baskima zabio 19 koševa uz četiri skoka i šest asistencija.

- Super je osjećaj! Baš je gušt tako riješiti dvije utakmice. Nitko se ne nada da će mu dvije utakmice zaredom u ruke doći lopta za pobjedu i da će je pogoditi - rekao je hrvatski reprezentativac, koji je nakon dugo godinu u Zagrebu i jedne sezone u Unicaji potpisao dvogodišnji ugovor u Rusiji.

- Oduševljen sam klubom, imam sjajan odnos s trenerom i suigračima. Krasnodar kao grad uopće nije loš, na jugu je pa je vrijeme u redu, jedino je promet kaotičan. Do centra ili do aerodroma treba mi sat, sat i pol, pa sam praktički osuđen na svoj kvart, u kojem je dvorana, ali je izvan grada - kaže Đuks, s kojim je u Rusiji i supruga Nikolina.

Ambicije kluba su, kaže, Top 16 Eurolige i finale VTB-a, regionalne lige Sjeverne Europe.

- U Euroligi imamo 4-1 i pobjedom protiv Crvene zvezde u idućem kolu praktički bismo osigurali Top 16. U VTB-u smo dvaput kiksali, ali ima još puno do kraja sezone.

Zvezda idućeg tjedna dolazi u Krasnodar, a hrvatski košarkaši uvijek dobro igraju protiv beogradskih klubova u Euroligi, posebice u gostima.

- Ispada da nam je svima Beograd posebni motiv, ali to je više zbog atmosfere u kojoj je stvarno gušt igrati. Kad smo doma nije tako, osjećaj je kao i prije svake druge utakmice - dodao je 28-godišnji Zagrepčanin, koji nakon dugo vremena nije suigrač s Lukom Žorićem.

- Stalno smo u kontaktu, naravno. Njegov Fenerbahçe igra odlično, ima 5-0 u Euroligi i sve im ide po planu. Drago mi je zbog njega - zaključio je Simon.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • strmi007 15.11.2013.

    Bravo

  • neusport 15.11.2013.

    2 puta zaredom..Svaka cast majstore!

  • tanimal 15.11.2013.

    bravo decki...vecina iz repke vas rastura po europskim klubovima.bogdanovic,simon,zoric,tomic,markota...svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare