Obavijesti

Sport

Komentari 3

Simon: Baš je gušt riješiti dvije utakmice zaredom sa sirenom

Simon: Baš je gušt riješiti dvije utakmice zaredom sa sirenom
2

Hrvatski reprezentativac igra prvu sezonu u Rusiji, a već ima tolike ovlasti da je u posljednje dvije utakmice u Euroligi zabio tricu za pobjedu Lokomotiva Kubana

VIDEO

Drugi tjedan zaredom Kruno Simon bio je junak Lokomotiv Kubana u Euroligi. Nakon što je prošlog četvrtka u Grčkoj zabio sa sirenom tricu za pobjedu protiv Panathinaikosa, ovaj je put presudio Laboral Kutxi tricom šest sekundi prije kraja za 85-84. Ukupno je Baskima zabio 19 koševa uz četiri skoka i šest asistencija.

- Super je osjećaj! Baš je gušt tako riješiti dvije utakmice. Nitko se ne nada da će mu dvije utakmice zaredom u ruke doći lopta za pobjedu i da će je pogoditi - rekao je hrvatski reprezentativac, koji je nakon dugo godinu u Zagrebu i jedne sezone u Unicaji potpisao dvogodišnji ugovor u Rusiji.

- Oduševljen sam klubom, imam sjajan odnos s trenerom i suigračima. Krasnodar kao grad uopće nije loš, na jugu je pa je vrijeme u redu, jedino je promet kaotičan. Do centra ili do aerodroma treba mi sat, sat i pol, pa sam praktički osuđen na svoj kvart, u kojem je dvorana, ali je izvan grada - kaže Đuks, s kojim je u Rusiji i supruga Nikolina.

Ambicije kluba su, kaže, Top 16 Eurolige i finale VTB-a, regionalne lige Sjeverne Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Euroligi imamo 4-1 i pobjedom protiv Crvene zvezde u idućem kolu praktički bismo osigurali Top 16. U VTB-u smo dvaput kiksali, ali ima još puno do kraja sezone.

Zvezda idućeg tjedna dolazi u Krasnodar, a hrvatski košarkaši uvijek dobro igraju protiv beogradskih klubova u Euroligi, posebice u gostima.

- Ispada da nam je svima Beograd posebni motiv, ali to je više zbog atmosfere u kojoj je stvarno gušt igrati. Kad smo doma nije tako, osjećaj je kao i prije svake druge utakmice - dodao je 28-godišnji Zagrepčanin, koji nakon dugo vremena nije suigrač s Lukom Žorićem.

- Stalno smo u kontaktu, naravno. Njegov Fenerbahçe igra odlično, ima 5-0 u Euroligi i sve im ide po planu. Drago mi je zbog njega - zaključio je Simon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...