To je to što me zanima!

"Simultanke" Messija i Falcaa: Čudesni dvojac "trpa" golove

Messi je dvama je golovima predvodio Argentinu koja je u Mendozi dobila Urugvaj s 3-0 u južnoameričkim kvalifikacijama za SP '14. Falcao je također zabio dva gola
Vidi originalni članak

Najbolji nogometaš svijeta odigrao je sjajnu utakmicu u zasluženoj pobjedi svoje selekcije koja je zadržala vodstvo na ljestvici sa 17 bodova iz osam utakmica. Argentina je bila bolja i mogla je do vodstva i u prvom poluvremenu. Doduše, krajem prvog dijela su i gosti mogli poentirati, ali je Sergio Romero zaustavio pokušaj Luisa Suareza.

U 66. minuti, domaćin je napokon stigao do vodstva. Messi je uposlio Di Mariu na lijevoj strani, koji je odigrao povratnu nisku loptu, a Messi je iz blizine uklizao i gurnuo loptu u mrežu.

Kapetan ''gauča'' Messi je pokrenuo i akciju za drugi pogodak domaćina u 75. minuti. Odličnom loptom proigrao je Di Mariu koji je s lijeve strane upisao i drugu asistenciju, a Sergio Agüero je iz blizine lakoćom poentirao.

Točku na "i" je Messi stavio pogotkom iz slobodnog udarca u 80. minuti. Tukao je nisko, a lopta je prošla ispod živog zida i odsjela u mreži. Messi je stigao do brojke od šest golova u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Isti broj pogodaka postigli su njegov reprezentativni suigrač Gonzalo Higuain i Urugvajac Luis Suarez.

Jedan gol manje ima Radamel Falcao, koji je zabio oba gola u domaćoj pobjedi svoje kolumbijske reprezentacije, u 52. i 90. minuti, u domaćoj pobjedi nad Paragvajem 2-0.

Ekvadorski napadač Felipe Caicedo, igrač moskovskog Lokomotiva kojeg vodi naš Slaven Bilić, također je bio dvostruki strijelac u petak. Njegov Ekvador slavio je kod kuće u Quitu protiv Čilea s 3-1. Caicedo je postigao pogotke u 33. i 56. minuti, još jedan je dodao Castillo u trećoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli autogolom Paredesa u 25. minuti, ali je utakmica odvijala sve lošije i lošije za njih nakon toga. Na kraju su je završili s devetoricom na terenu, jer su crvene kartone dobili Contreras (drugi žuti) u 54. minuti i Vidal u 86.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Argentina – Urugvaj 3-0 (Messi 66, 80, Agüero 75)

Kolumbija – Paragvaj 2-0 (Falcao 52, 90)

Ekvador – Čile 3-1 (Caicedo 33, 56, Castillo 90+3 / Paredes 25 – ag)

Bolivija – Peru 1-1 (Chumacero 51 / Marino 21)

Redoslijed: 1. Argentina 17, 2. Kolumbija 16, 3. Ekvador 16, 4. Urugvaj 12, 5. Čile 12, 6. Venezuela 11, 7. Peru 8, 8. Bolivija 5, 9. Paragvaj 4

Idi na 24sata

Komentari 55

  • user_129676 13.10.2012.

    Hvala ti Bože što živimo u Leovo vrijeme !!!

  • MissMadrid 13.10.2012.

    Meni stvarno nisu jasne ove vase usporedbe Ronalda i Messia u reprezentaciji! Evo dat cu vam par stvari 1. Ronaldo ima drasticno slabiju reprezentaciju od Messija a imaju bolje rezulatate! 2 Ronaldo je zabio puno vise golova od Messija u reprezentaciji i igra bolje od njega sigurno! Ovo jucer protiv Rusije nije bilo na nivou ali uvijek se desi takav dan! 3 Portugal jedino sto ima bolje od Argentine je obrana... Ajmo sada manju usporedbu napravit! Miguel Veloso Moutinho Cristiano Ronaldo Nani Helder Postiga Varela Quaresma Coentrao Pepe Bruno Alves Rui Patricio Joao Perreira Hugo Almeida Meireles... Znaci ovdje su vrhunski igraci samo Cristiano Ronaldo , Nani koji je strasno proklet za loptu , Pepe , Coentrao i Bruno Alves! Argentina - 2 vrhunska golmana Sergio Romero i Oscar Ustari. Obrana solidna - Ezequel Garay , Zabaleta , Campagnarno , Fernandez Collocini , Demichelic , Burdisso Veza - Gago , Sosa , Pastore , Di Maria , Maxi , Mascherano.... O napadu da nepricam - Aguero , Higuain , Messi , Lavezzi , Palacio... Dali vidite ikakvu razliku u kvaliteti?

  • mito i korupcija 13.10.2012.

    jos malo messi i bit ces kao Raket hahah sala naravno Messi kralj si

Komentiraj...
Vidi sve komentare