To je to što me zanima!

Šimuniću se vratio osmijeh na lice: Savez će vratiti Croatiju...

Australski nogometni savez uskoro će dopustiti klubovima da koriste nacionalna obilježja u imenima klubova. Ta odluka direktno se tiče Melbourne Knightsa koji su se prije zvali Croatia Melbourne
Vidi originalni članak

Australski Hrvati napokon su došli na svoje. Nakon 27 godina vraća se Croatia Melbourne, klub koji je 1992. zbog odluke Australskog nogometnog saveza morao izbaciti nacionalna obilježja iz imena kluba. 

Čelnici Croatije bili su tada prisiljeni promijeniti ime u Melbourne Knights, ali su u svom grbu zadržali viteza sa šahovnicom na štitu. Klub je to koji je nedavno s trenerskog mjesta vodio Aljoša Asanović, bivši hrvatski reprezentativac.

- FFA priznaje želju klubova da s poštovanjem prepoznaju svoju baštinu i zajednice koje su imale ključnu ulogu u uspostavljanju i razvoju takvih klubova - poručili su iz saveza, a odluka o povratku nacionalnih obilježja u nazive klubova mogla bi biti službena na sljedećem sastanku Upravnog odbora, javljaju australski mediji.

Ta odluka značit će povratak imena Croatia. Klub je to osnovan 1953., a osnovali su ga hrvatski iseljenici. Tepali su si da su najveći hrvatski klub nakon Hajduka i Dinama. 

Za Croatiju su od velikih imena igrali bivši hrvatski reprezentativci Josip Šimunić i Joey Didulica te nekadašnji reprezentativac Australije i bivši napadač Dinama Mark Viduka

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • sitno 06.07.2019.

    Sedamdesete je i moj pokojni brat igrao za Croaciju

  • KristijanCro 05.07.2019.

    Čestitam na povratku imena...trenutno nema puno Hrvata igrača ali nema veze 🙂

  • mestar 05.07.2019.

    Ti etnicki klubovi su i zasluzni sto je nogomet pustio korjene u Astraliji i sS. Americi.Bez tih etnickih klubova bio bi nebitan i nebi se ni igrao isto kao rukomet i jos neki sportovi. Ti etncki klubovi su zasluzni za mnogo sportova i svga ostalog u tim multikulturnim relativno mladim drzavama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare