To je to što me zanima!

Sin Stojka Vrankovića dolazi u Split? 'U pregovorima smo...'

Antonio Vranković visok je 213 centimetara i trebao bi u postavi zamijeniti Roberta Rikića koji se sa Splitom razišao prošli tjedan, nakon svega nekoliko odigranih utakmica...
Vidi originalni članak

Antonio Vranković, sin predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića pregovara s KK Splitom i ako sve bude u redu mladi bi centar u drugom dijelu sezone mogao pojačati momčad Ivice Skelina.

Skelin se na početku tjedna vratio za kormilo žutih, gdje je zamijenio svog nekadašnjeg asistenta Antu Grgurevića. Iz kluba su u međuvremenu otišli centar Robert Rikić i bek Christen Cunningham, koje bi trebali zamijeniti mlađi Vranković i James Washington koji može igrati na obje vanjske pozicije i koji je hrvatskoj košarkaškoj javnosti poznat kao bek Jollyja.

Amerikanac je europsku karijeru započeo 2011. odlaskom s američkog Sveučilišta Middle Tennessee u njemački Trier. Tamo se zadržao godinu dana, a iskustvo igranja na europskim parketima osjetio je i u belgijskom Pepinsteru u čijim je redovima u sezoni 2013./'14 bilježio 13.1 poena i 2.8 dodavanja po utakmici, a tu je i upao u oko Skelinu. Igrao je i za Jolly, Anwil, Soderle, Pitesti... a sada je na meti Splita.

Antonio Vranković sezonu je započeo u drugoj momčadi Gran Canarije koja igra treću španjolsku ligu. Riječ je o centru visokom 213 cn koji se školovao u Americi, gdje je nastupao za sveučilišnu momčad Duke. Povremeni je hrvatski reprezentativac koji je ovo ljeto nastupao i na ljetnoj NBA ligi, a najveći motiv za dolazak u Split mu je bolja minutaža i pokušaj da se nametne izborniku Mršiću za reprezentaciju.

- Istina je da pregovaramo i da se nadam da će sve proći na obostrano zadovoljstvo, no to je sve što vam u ovom trenutku mogu kazati na tu temu. Bit će za koji dan i više informacija i više tema za razgovor – javio se kratko Antonio...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cicinakitu 12.12.2019.

    Mrsic izbornik??? To sam propustio.... braco moja mila, vidi li se to dno vise...?

  • 12.12.2019.

    split ima mladu ekipu ,,borit ce se za 3 mjesto

  • EchteLiebe 12.12.2019.

    Jel neko zna di je duje dukan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare