To je to što me zanima!

Tri sata borbe i poneka suza... Vekić je u finalu Nottinghama!

Donna Vekić pobijedila je Čehinju Šafarovu 7-6, 3-6 i 7-6 . U finalu koje je na rasporedu u nedjelju od 16 sati, čeka ju ponajbolja svjetska tenisačica, Johanna Konta
Vidi originalni članak

Hrvatska će imati finalisticu turnira u engleskom Nottinghamu. Donna Vekić pobijedila je Čehinju Luciu Šafarovu 7-6, 3-6 i 7-6 i to poslije dva sata i pedeset minuta borbe!

U finalu koje je na rasporedu u nedjelju od 16 sati, čeka ju ponajbolja svjetska tenisačica i osma igračica svijeta, Britanka Johanna Konta.

Cijele sezone Osječanka pokazuje veliki napredak u odnosu na prošlu godinu i to predstavlja iskorak za puno bolje rezultate. Baš kakav je u Nottignhamu.

Prvo finale za Vekić nakon 2015. 

Ovo joj je bio prvi izgubljeni set na turniru, a nakon WTA finala u Taškentu 2015. za Vekić je ovo i prvo finale.

Ovim rezultatom naša tenisačica dolazi na 63. mjesto WTA-a ljestvice i to je samo za jedno mjesto lošiji rezultat od njegovog najboljeg plasmana karijere.

Susret Vekić i Šafarove bio je pun preokreta, mlada Osječanka je u četvrtom gemu prvog seta propustila tri vezane "break-lopte" da bi odmah u sljedećoj igri spasila "break-loptu" Čehinje u gemu u kojemu je napravila dvije dvostruke servis pogreške. Kod 3-3 Vekić je izgubila servis, no vratila se u igru "breakom" za 5-5 odigravši sjajnu forhend paralelu.

Kod svog vodstva od 6-5 stigla je i do set-lopte, no tada je promašila retern, pa je o pobjednici prvog seta odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Vekić je povela sa 4-1, Šafarova se vratila na 4-4, samo da bi naša igračica osvojila sljedeća dva poena i zatim odličnim servisom zaključila taj dio meča u svoju korist.

Bilo je i suza...

Drugi set nije donio toliko uzbuđenja, jedini "break" Šafarova je ostvarila za vodstvo od 3-1. No, kod vodstva Čehinje od 4-1 Vekić je uspjela spasiti 0-40 i tako nije dopustila suparnici da prelagano stigne do izjednačenja u meču, a taj je gem imao za posljedicu i pojačanu borbenost Vekić u trećem setu.

Kontroverzna situacija dogodila se u šestoj igri odlučujuće dionice meča, tada je na "break-loptu" Vekić Šafarova udarila jednu lopticu koja je odsjela vrlo blizu osnovne linije, linijska sutkinja viknula je aut, Vekić je poskočila od sreće jer je pomislila da je ostvarila "break", no glavna je sutkinja promijenila odluku, lopticu proglasila dobrom i odredila da se poen mora ponoviti na veliko negodovanje Vekić koja je plačući rekla sutkinji:

- Kako možete napraviti takvu pogrešku na break-loptu?!

VIDEO

Taj je gem na kraju pripao Čehinji, no Vekić se nije "raspala" već je nastavila davati sve od sebe što je donijelo rezultata u osmoj igri.

Šafarova je stigla do 40-0 na svoj servis, no uslijedio je niz od čak pet poena zaredom u korist Vekić koja je tako ostvarila "break", povela sa 5-3 i imala servis za meč. Ipak, tada nije uspjela zaključiti dvoboj, pa se ušlo u još jedan "tie-break". Vekić se u odlučujućim trenucima pokazala čvršćom igračicom, te je osvojila posljednja četiri poena u meču.

Posebno je impresivan bio onaj kojim je stigla do vodstva od 5-4 kada je nevjerojatnim bekhendom uspjela proći Šafarovu koja je izašla na mrežu. U posljednja dva poena Čehinja je poslala dva forhenda u aut i Vekić je mogla proslaviti veliku pobjedu.

Koliko je Vekić beskompromisno igrala na svom servisu pokazuje i podatak kako je opalila 16 asova uz 10 dvostrukih servis pogrešaka.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Serviseronja 18.06.2017.

    Sad je opet dvije godine mirna, može ispadat u prvim kolima, tulumarit i slikat se okolo.

  • Cortenox 17.06.2017.

    Ne gledam ženski tenis.

  • KVAZIMODO_2 17.06.2017.

    SAD JE I WAWRIKA SRETAN !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare