To je to što me zanima!

Sjajan potez Brozovića: Ilija se seli u ambicioznog prvoligaša

Ilija se nije naigrao od dolaska u Kiel te će od iduće godine igrati u ambicioznome Hannover-Burgdorfu, trenutačno šestoj momčadi Bundeslige. Tamo će zasigurno dobiti puno više prilika
Vidi originalni članak

Reprezentativni pivot Kauboja Ilija Brozović (25) potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkim bundesligašem Hannover-Burgdorfom. Ilija u Hannover, trenutačno šestu momčad Bundeslige, nakon završetka aktualne sezone s Kielom te je ugovor potpisao do 2020. godine.

- Ilija je snažan igrač koji će nas pojačati i u napadu i u obrani. Može sjajno igrati u sredini obrane, a ima i kvalitete za napadačku igru. U njemu smo dobili jako dobrog igrača - rekao je trener Hannovera Jens Bürkle.

Treći je to rukometaš kojeg je ambiciozni bundesligaš kupio u kratkom razdoblju. Od iduće godine pojačat će ih sjajni srednji vanjski Meškova Pavel Atman, ali i pivot Gummerbacha Jevgenij Pevnov

Iako se u prvi mah čini kako je prelazak iz Kiela u Hannover korak nazad, Ilija zapravo radi sjajan posao ovim transferom. U Kielu je igrao malo, a i to uglavnom u obrani, i osim fizičkog napretka, u igri je stagnirao. Samim time pao je u drugi plan i u reprezentaciji i odlazak u klub gdje će zasigurno dobiti više prilika može samo koristiti prvenstveno njemu, a onda i reprezentaciji.

- Najvažnije od svega jest da sam želio ostati u Njemačkoj. Jezik sam već savladao i sad prilično dobro pričam njemački. Uz to, Hannover je ambiciozan i dolazim u jako dobru momčad - rekao je Brozović te potvrdio da je Hannover izabrao između ostaloga i zbog reprezentacije:

- Jedva čekam novu sezonu kako bih svojim igrama izborio ostanak u reprezentaciji. 

U novom klubu uzbuđeni su zbog dolaska hrvatskog pivota.

- Ilija se dokazao u svim klubovima u kojima je bio. Uvjereni smo kako će nam pomoći da se ustalimo u samom vrhu najjače lige na svijetu - rekao je direktor Hannovera Benjamin Chatton.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • blade12 08.12.2016.

    Ajmo bacite svi lajk na ovaj jedan jedini komentar...inace nisam ni cito clanak.pozdrav svima

Komentiraj...
Vidi sve komentare