To je to što me zanima!

Sjajan uspjeh Ćorića! Izborio je polufinale mastersa u Šangaju

Jedan od najvećih uspjeha u karijeri ostvario je Borna Ćorić. Drugi je put u životu ušao u polufinale mastersa, ovaj put u Šangaju. Od ponedjeljka ga očekuje renking karijere, a u subotu - Roger Federer...
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u petak svladao 30-godišnjeg Australca Matthewa Ebdena sa 7-5, 6-4 nakon 93 minute igre. 

Za našeg 21-godišnjeg Davis Cup reprezentativca to je prvo polufinale u Šangaju, a drugo na turnirima Masters 1000 serije u karijeri. Prvi put se među četiri najbolja na turnirima ove razine probio također ove godine, na prvom Mastersu u sezoni u američkom Indian Wellsu, gdje ga je u uzbudljiva tri seta pobijedio Švicarac Roger Federer, koji bi mu mogao biti suparnik i u polufinalu Šangaja, uspije li pobijediti Japanca Keija Nishikorija u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju.

Zahvaljujući pobjedi nad Ebdenom i plasmanu u polufinale šangajskog Mastersa, Borna Ćorić ima zajamčen ulaz među 15 najboljih tenisača svijeta.  Ostane li na plasmanu u polufinale u ponedjeljak će biti na 14. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u slučaju plasmana u finale ili osvajanja naslova došao bi do 13. mjesta.

U dvoboj protiv Ebdena 21-godišnji Zagrepčanin je ušao gubitkom prva dva gema, ali je izgubljeni servis u drugom gemu nadoknadio već u sljedećem. 'Breakom' za 6-5 osigurao je servis za osvajanje prvog seta, što je i uspio materijalizirati iskorištavanjem druge set-lopte.

S dva 'breaka' na početku drugog seta Ćorić je poveo sa 4-1. Ebden je u šestom gemu uspio vratiti jedan 'break' zaostatka, a kad je Ćorić kod 5-4 servirao za pobjedu, Australac je došao do 15-30, međutim Borna je nanizao tri poena i u svom petom četvrtfinalu na turnirima Masters serije izborio drugo polufinale.

Ćorić je u pobjedi imao 66 posto pogođenih prvih servisa, zabio je osam aseva i ostao je bez ijedne dvostruke pogreške. Neobičnost u Ćorićevoj statistici je bolja realizacija drugog (14/20, 70 %), nego prvog servisa (25/39, 64 %), što mu je, uz odličnu igru na reternu, i donijelo pobjedu protiv vrlo dobrog Australca.

Protiv obojice mogućih suparnika u subotnjem polufinalu Ćorić ima negativan omjer. Federera je uspio pobijediti jednom u tri međusobna dvoboja, u finalu ovogodišnjeg turnira na travnatoj podlozi u Halleu, dok je od Nishikorija poražen na turniru u Tokiju 2015.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 12.10.2018.

    Pitanje je što bi bilo bolje za tenis- finale dva mlada lava i budućih zvijezda ili dvije ikone sporta?

  • 12.10.2018.

    Svaka čast Borni. Baš sad gledam, Novak nije dopustio ni priliku za break Andersonu. Kako je moguće da se tako brzo vratio na tako visoku razinu? Po meni je trenutno najjači.

  • Hrvatina91 12.10.2018.

    Ide pomalo prema putu do Čilića. Ako ovako nastavi ubrzo će u top 10. A Čilić je jako pal u formi. Mozda je cak trenutno i bolji od njega. Al nadam se da se bude sve popravilo do Davis cupa :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare