To je to što me zanima!

Sjajna Hrvatica zaigrat će u WNBA ligi! Izabrali je 14. na draftu pa zaplakala od sreće

Seattle Storm četiri je puta bio prvak, ondje je igrala legendarna Sue Bird, koja je, upravo do dolaska Muhl u NCAA ligu, držala rekorde u asistencijama: "Teško će biti uskočiti u njene cipele", rekla je Nika
Vidi originalni članak

Koraljka Hlede, Vedrana Grgin, Ivana Dojkić i... Nika Mühl! Hrvatska dobiva i četvrtu košarkašicu koja će zaigrati u WNBA ligi.

Seattle Storm izabrao je 23-godišnju Zagrepčanku kao 14. na WNBA draftu, na koji se prijavila nakon četiri sjajne sveučilišne godine. Postala je i druga draftirana Hrvatica, prije 26 godina, 1998. godine, Koraljka Hlede bila je četvrti izbor.

Mühl je 2020. godine iz Trešnjevke otišla u SAD, na sveučilište Connecticut s kojim je sva četiri puta izborila Final Four NCAA lige. Prije dvije godine igrale su i finale, a Nika je u tom razdoblju porušila apsolutno sve rekorde u asistencijama i isprofilirala se kao jedna od najboljih razigravačica.

Seattle Storm četiri je puta bio prvak, do pretprošle godine, kada je završila karijeru, ondje je igrala legendarna Sue Bird, koja je, upravo do dolaska hrvatske košarkašice u NCAA ligu, držala rekorde u asistencijama.

- Teško će biti uskočiti u njene cipele - rekla je Nika, prije nego što je zaplakala od sreće.

Mühl će se o Seattleu najbolje moći raspitati kod Ivane Dojkić koja je prošle godine nastupala za tu ekipu prije nego se vratila u Europu, no već se prijavila za ljetni pripremni kamp NY Libertyja, pa bi Hrvatska mogla imati istovremeno dvije košarkašice u WNBA ligi.

Prvi izbor drafta postala je očekivano Caitlin Clark, koja postaje nova superzvijezda. Iako s Iowom nedavno nije otišla do naslova, u četiri je godine zabila 3951 koš (prosjek 28,4), što je novi apsolutni rekord sveučilišne košarke, i muške i ženske! Sreću da će je imati u ekipi dobila je Indiana, koja je 2016. nije igrala u doigravanju, što će se sada izvjesno promijeniti...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare