To je to što me zanima!

Sjajna Leona Popović izjednačila svoj najbolji rezultat u karijeri!

Odlično je to postignuće za mladu hrvatsku skijašicu, kojoj je danas ipak nedostajalo i malo sreće kako bi rezultat bio još povoljniji. Četvrti put ove sezone ušla je u drugu vožnju, a sada ponovila najveći uspjeh
Vidi originalni članak

U drugu vožnju ušla je kao 28. iz prve pa tijekom drugog nastupa na slalomu u austrijskom Lienzu neko vrijeme držala vodeću poziciju! Sjajna Leona Popović (24) doskijala je do 14. mjesta čime je izjednačila najbolji rezultat karijere u Svjetskom kupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjajno je to postignuće za mladu hrvatsku skijašicu, kojoj je danas ipak nedostajalo i malo sreće kako bi rezultat bio još povoljniji. Jer kada su se stazom spustile one najbolje, Leonin plasman je polako padao, a utrku je na koncu završilo čak 27 skijašica. Dakle, skoro sve.

Ipak, poravnanje najboljeg rezultata u karijeri s pravom daje nadu u odlične predstave u nastavku sezone jer je Popović u Lienzu potvrdila dobru formu.

Odlično je iskoristila rani start u drugu vožnju te se ukupno petim vremenom popravila za 14 pozicija. S 2.04 sekunde zaostatka za Vlhovom završila je na 14. mjestu i tako izjednačila najbolji plasman u karijeri koji je ostvarila 21. studenoga u Leviju.

Pobjedu je odnijela Slovakinja Petra Vlhova (1:42.10) ispred Austrijanke Katharine Liensberger (+0.51) te Švicarke Michele Gisin (+0.68).

Za Vlhovu, koja je bila vodeća nakon prve vožnje, ovo je 23. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a 15. u slalomu.

Vrlo blizu svom prvom ulasku u drugu vožnju bila je 17-godišnja Zrinka Ljutić. Ona je u prvoj vožnji zauzela 31. mjesto, prvo izvan kruga skijašica koje su nastavile austrijski slalom, a ulazak u drugu vožnju pobjegao joj je za četiri stotinke.

Treća hrvatska predstavnica Andrea Komšić nije završila prvu vožnju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare