To je to što me zanima!

Sjajna vijest: Split je domaćin kvalifikacijskog turnira za OI!

Hrvatska košarkaška reprezentacija bit će domaćin jednoga od četiri kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre od 23. do 28. lipnja sljedeće godine. Bit će to Spaladium Arena
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaši pretrpjeli su krah u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nisu se kvalificirali na završnicu u Kini i činilo se kako nas čeka nekoliko godina suše na velikim natjecanjima dok preko plasmana na Fibinoj ljestvici nismo dobili mjesto na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

A nekoliko tjedana nakon što je HKS u dogovoru s Vladom poslao zamolbu za domaćinstvo jednoga od tih turnira i jamstvo od tri milijuna eura stigla je i nova dobra vijest: Hrvatska, odnosno Spaladium Arena u Splitu, bit će domaćin tog natjecanja koje će iznjedriti reprezentaciju sudionicu završnice u Tokiju! Odlučio je to izvršni odbor Fibe na zasjedanju u švicarskom gradu Miesu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim Splita, domaćini turnira bit će i Vilnius u Litvi, Beograd u Srbiji te Victoria u Kanadi. To znači da se Hrvatska neće moći sastati s tim državama na turniru koji se održava od 23. do 28. lipnja iduće godine. To znači da će na raspolaganju biti svi najjači naši aduti poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zupca, nadamo se i Marija Hezonje.

Na svakom turniru sudjelovat će po šest reprezentacija i samo će pobjednik izboriti završnicu u Japanu i pridružiti se se Argentini, Australiji, Francuskoj, Iranu, Japanu, Nigeriji, Španjolskoj i SAD-u.

Prednost domaćeg terena svakako će biti veliki vjetar u leđa izabranicima Veljka Mršića da drugi put u nizu nastupimo na Igrama nakon četvrtfinala u Riju 2016.

Sudionici kvalifikacijskih turnira za OI:

  • Afrika: Tunis, Angola, Senegal
  • Amerika: Brazil, Venezuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada, Meksiko, Urugvaj
  • Europa: Srbija, Češka, Poljska, Litva, Italija, Grčka, Rusija, Njemačka, Turska, Hrvatska, Slovenija
  • Azija i Oceanija: Novi Zeland, Kina, Južna Koreja
Idi na 24sata

Komentari 29

  • 15.11.2019.

    kad ti je izbornik Mršić nemaš se čemu nadat

  • Simulacija_stimulacija 15.11.2019.

    Tko će biti play?

  • pojser-bljak 15.11.2019.

    Po cemu je to sjajna vijest, sto ce proracun biti kratak za prilicnu svotu novca za organiziranje turnira?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare