To je to što me zanima!

Sjajni Ivan Horvat napao 5.80, završio kao deveti na svijetu!

Ivan Horvat (22) na diobi je devetog mjesta u skoku s motkom na SP-u u Kini. Ivan je napao 5.80, ali nije uspio. U Pekingu je oborio hrvatski rekord i izborio Igre u Riju
Vidi originalni članak

U kvalifikacijama je srušio hrvatski rekord (5.70 metara), a danas je u finalu preskočio 5.65. Napao je 5.80, ali nije išlo. Mladi Osječanin Ivan Horvat, o kojem smo pisali i koji je u motki krio poruku za preminulog oca, završio je na diobi devetog mjesta na Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini.

Horvat je krenuo s 5.50 metara i uspješno preskočio iz drugog pokušaja. Potom je rušio letvicu na 5.65 da bi opet prošao iz druge. Letvica se podigla na 5.80 metara. Ivan Horvat u subotu je srušio hrvatski rekord u kvalifikacijama (5.70 metara) i krenuo je u napad na 5.80. Zaletio se Ivan, ali nije ni pokušao. Odustao je na pola puta. 

U drugom pokušaju na 5.80 metara krenuo je nešto agresivnije, ali nije uspio. Pokušao je u trećem pokušaju do čuda, nije išlo. Završio je mladi Osječanin na diobi devetog mjesta u jakoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu. Horvat je osigurao i plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje su na rasporedu sljedeće godine.

Zlato je osvojio 21-godišnji Kanađanin Shawnacy Barber s preskočenih 5.90m. Istu je visinu preskočio i Nijemac Raphael Holdzeppe, ali on je preskočio iz trećeg pokušaja, dok je Barber bio uspješan iz prve. Broncu je osvojio Francuz Renau Lavillenie zajedno s poljskim skakačima Daegua Pawelom Wojciechowskim i Piotrom Lisekom.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • strmi007 24.08.2015.

    Svaka čast

  • misko243 24.08.2015.

    bravo Ivane... Bit ce letvica i na 6.00 ne sekiraj se... samo sportskog duha i to je to... sve cestitke!

  • POTPEC 24.08.2015.

    Nema veze, nek se ti nama vratiš živ i zdrav. Mlad si, takmičenja će još biti, a i dobrih rezultata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare