To je to što me zanima!

Sjajni Modrić pokvario planove zvjezdici Reala, ne može 'kući'

Martin Ødegaard igrač je Real Madrida od početka 2015. godine, kad je bio svjetska senzacija kao 15-godišnji A-reprezentativac Norveške. No nikako ne može dobiti mjesto prvoj momčadi
Vidi originalni članak

Norveško čudo od djeteta prije pet i pol godina potpisalo je za Real Madrid, ali nikako se nije uspijevalo izboriti za prvu momčad "kraljevskog kluba". I kad se ove godine učinilo da je napokon u tome uspio na posudbi u Real Sociedadu, pojavio se Luka Modrić (34), ističe Marca.

Martinu Ødegaardu, kojega je Real doveo iz Strømsgodseta za tri milijuna eura, danas je 21 godina i vrijedi 45 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić na odmoru u svom Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nekoliko mjeseci činilo se kako je siguran njegov povratak na Santiago Bernabéu, i to ne samo kako bi se pojavio na prozivci pa produžio na novu posudbu, nego ostao i imao važnu ulogu. A Modrić se tad mučio s ozljedama i nije previše igrao.

Ali trener Zinedine Zidane nikad nije bio posebno sklon Norvežaninu koji je debitirao za reprezentaciju sa samo 15 godina. Naprotiv, hvalio je Luku. S pravom jer je Hrvat u završnici sezone vukao "kraljeve" do naslova prvaka Španjolske.

Ødegaardov povratak u Madrid mora biti čist, on zna da se mora vratiti kao veliki igrač, a ne kako bi nekome bio zamjena. Zbog igara u San Sebastiánu (36 utakmica, sedam golova, devet asistencija) ne želi biti višak, ističu u Marci.

Čitatelji su, međutim, stali na Modrićevu stranu. Njih više od 45.000 glasovalo je u anketi, a čak 42 posto smatra kako bi Ødegaard trebao ostati u Real Sociedadu na posudbi. Njih 23 posto vide ga kao Modrićevu zamjenu iduće sezone, a 21 posto žele da odwe na posudbi u dobar klub iz Lige prvaka.

Samo 10 posto čitatelja poznatoga španjolskoga sportskog lista smatra da bi ga Zidane trebao povući u momčad i dati mu mjesto ispred našeg Luke, a četiri posto misli da bi ga trebalo prodati dođe li dobra ponuda.

Martin je svjestan da je Modrićeva pozicija u momčadi nedodirljiva, kao i ona Kroosa i Casemira. Baš bi Hrvata trebao zamijeniti kad se vrati u na Bernabéu, a to sigurno neće biti još barem godinu dana, koliko traje postojeći Modrićev ugovor s Realom.

Zbog Modrićevih sjajnih igara tako je vrlo izgledna i druga Ødegaardova sezona na posudbi u Real Sociedadu i to bi trebao biti dobar posao za sve. Norvežanin će rasti još godinu dana u Primeri i skupljati iskustvo pa se i dalje vrlo mlad vratiti na velika vrata u "bijelu kuću".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 04.08.2020.

    He he he,nikaj z toga šef...

  • Kringer 04.08.2020.

    Cak smo dobili i anketu na spanjolskom? Koji k?

  • NIKE 04.08.2020.

    Po uzoru na Carvajala ili Casemira koji su se iskalili na posudbi i postali stožerni igrači, vjerojatno će i mladi Odegard tim putem. Iskreno, dolazak u Real iduće sezone samo bi mu poremetio razvoj jer mu ne bi bila zagarantirana dovoljna minutaža kraj i dalje stožernih Isco, Case, Kroos, Luka i Valverdea.

Komentiraj...
Vidi sve komentare