To je to što me zanima!

Sjajni Rodeš ispred Hirschera! Osvojio nove bodove u Soldeu

Rodeš je sjajnom drugom vožnjom u Soldeu u Andori, nakon što je u drugom laufu startao kao 22. od 23 plasirana, postavio najbrže vrijeme druge vožnje. Na koncu je završio deseti, ispred Hirschera, Lizerouxa...
Vidi originalni članak

Hrvatski skijaš Istok Rodeš osvojio je nove bodove u Svjetskom kupu! Rodeš je sjajnom drugom vožnjom u Soldeu u Andori, nakon što je u drugom laufu startao kao 22. od 23 plasirana, postavio odlično vrijeme koje nisu mogli premostiti skijaši poput Marcela Hirschera, Juliena Lizerouxa, Stefana Grossa, Christiana Hirschbuehla, Manfreda Moelgga... Na kraju je ostao s najboljim vremenom druge vožnje 52.74.

Završio je deseti i ušao među top 15 skijaša koji osvajaju bodove u posljednjoj utrci sezone. Pobijedio je Francuz Clement Noel, koji je bio prvi i u prvoj vožnji.

Uspio je zadržati prednost i doći do treće pobjede u karijeri ispred Austrijanca Manuela Fellera (+0.18) i Švicarca Daniela Yula (+0.83). Henrik Kristoffersen je bio peti, Alexis Pinturault sedmi, a ukupni slalomski pobjednik Marcel Hirscher tek 14.

Naš drugi predstavnik Elias Kolega startao je prvi u drugoj vožnji (plasirao se kao posljednji u drugu vožnju) i na koncu stigao do 21. mjesta s 2.53 sekundi zaostatka, a zanimljivo je da je u prvoj vožnji zaostajao čak 3.47 sekundi za Noelom.

Zadnju utrku u karijeri u Soldeu je odvezao Nijemac Felix Neureuther, završivši na sedmom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Greatest-Of-All-Time 17.03.2019.

    Hirscher stvarno neprepoznatljiv nakon SP-a u Areu.Skroz drugi skijas.Sumnjam da je zamor jer ipak je jos relativno mlad,ocito je u pitanju gubitak motiva.Lako moguce da odlazi nakon ove sezone kao sta se prica.Iako mi ne spada u omiljene skijase,cinio mi se kao pretedent(uz Shiffrin) za skidanje Stenmarka po broju pobjeda,ali cini se nista od toga.Totalno je nezainteresirano izgledao zadnjih par trka.Pohvale i mladom Noelu.Sa 21g vec 3 pobjede u slalomu.

  • dudo04 17.03.2019.

    Kad imamo odlične novinare... Jedni pišu u Rumunjskoj, a drugi u Andori... Nek se konačno dogovore gdje je...

  • annie123 17.03.2019.

    Odlična druga vožnja, dečko stvarno ima potencijala za velike stvari. P.S. Soldeu je u Andori, ne u rumunjskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare