To je to što me zanima!

Sjajni Roko Šimić zabio dva gola i odveo Salzburg u finale LP!

Salzburg je razbio Atletico 5-0 i plasirao se u finale juniorske Lige prvaka gdje će u ponedjeljak igrati protiv Benfice, a hrvatski napadač je zabio prva dva gola i praktički riješio pitanje pobjednika
Vidi originalni članak

Hrvatski nogomet imat će predstavnika u finalu juniorske Lige prvaka, a riječ je o fantastičnom Roku Šimiću koji je odigrao briljantnu utakmicu u polufinalu protiv Atletico Madrida. Salzburg je razbio Španjolce 5-0 i plasirao se u finale gdje će u ponedjeljak u Nyonu igrati protiv Benfice. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski wunderkind načeo je Atletico već u 15. minuti. Nakon polukontre je primio loptu na prvoj stativi pa lakoćom zabio za 1-0. Samo 13 minuta kasnije bilo je 2-0 na semaforu u korist mladih Austrijanaca. 

Šimić je prvo izborio jedanaesterac pa ga i sam realizirao. Nakon tog gola momčad velikog Fernanda Torresa se raspala. Salzburg je prijetio i prijetio, gol je visio u zraku, a vidjeli smo ga u 44. minuti kada je Kameri pogodio za ogromnih 3-0. Hrvatski napadač asistirao je i tako zaokružio veličanstvenu predstavu. Već tada je priča bila gotova.

No, Salzburg nije odustajao pa je još s dva gola Sahina i Diakitea u potpunosti deklasirao Madriđane.

Inače, Atletico je u šesnaestini finala nakon jedanaesteraca uz puno sreće izbacio juniore Hajduka, a kada je doznao da će igrati upravo protiv njih, Šimić je obećao da će izbaciti Španjolce zbog Hajduka. Rečeno, učinjeno.

Ovo mu je bio šesti gol u Ligi prvaka mladih, a osim juniora, ove sezone nastupa i za drugu momčad Salzburga, Liefering, koji se natječe u drugoj austrijskoj ligi. Čudesni Hrvat utrpao je 13 golova u 19 utakmica, a ima i jedan nastup za prvu momčad Salzburga. Njegovu čaroliju vidjeli smo i u reprezentativnom dresu. Za Hrvatsku U-21 reprezentaciju utrpao je čak šest golova u osam kola kvalifikacija za Euro.

I ne zaboravimo. Na hrvatskom nogometnom nebu pojavio se prošle godine kada je iznenađujuće kao 17-godišnjak dobio priliku u momčadi Lokomotive. Tada se o njemu pričalo kao sinu Darija Šimića. Zablistao je u kratkom vremenu, pomogao klubu da ostane u ligi pa za četiri milijuna eura prošlog ljeta prešao u Salzburg.

Trebalo mu je jako malo da se adaptira na novu sredinu. Vrlo brzo pokazao je o kakvom dijamantu je riječ, a sada će imati priliku odmah u prvoj sezoni okititi se naslovom Lige prvaka. Doduše juniorske, ali bit će to veliki poticaj  za našeg mladog napadača pred kojim je velika karijera. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • 23.04.2022.

    Sjecam se da je netko nakon utakmice mladih Hajduka i Atletica napisao da ce taj Atletico netko nabit 5:0, pa evo samo da pozdravim brata bome svaka cast hahaha

  • RedDoor 23.04.2022.

    Jesam kritizirao da nije rasni centarfor, kao što su neki tvrdili još iskusniji stručnjaci i neka me demantirao. A nama ostaje žal da Biuk nije mogao igrati onu utakmicu. Jedva čekam iduću jesen da ga vidimo na velikoj pozornici, kao i Belju i da Ljubičić pronađe svoj put. Sretno svima.

  • LUKAM10 LEGENDA 22.04.2022.

    Roko ,Roko zlatni Roko

Komentiraj...
Vidi sve komentare