Obavijesti

Sport

Komentari 83

Sjajni Roko Šimić zabio dva gola i odveo Salzburg u finale LP!

Sjajni Roko Šimić zabio dva gola i odveo Salzburg u finale LP!

Salzburg je razbio Atletico 5-0 i plasirao se u finale juniorske Lige prvaka gdje će u ponedjeljak igrati protiv Benfice, a hrvatski napadač je zabio prva dva gola i praktički riješio pitanje pobjednika

VIDEO

Hrvatski nogomet imat će predstavnika u finalu juniorske Lige prvaka, a riječ je o fantastičnom Roku Šimiću koji je odigrao briljantnu utakmicu u polufinalu protiv Atletico Madrida. Salzburg je razbio Španjolce 5-0 i plasirao se u finale gdje će u ponedjeljak u Nyonu igrati protiv Benfice. 

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Hrvatski wunderkind načeo je Atletico već u 15. minuti. Nakon polukontre je primio loptu na prvoj stativi pa lakoćom zabio za 1-0. Samo 13 minuta kasnije bilo je 2-0 na semaforu u korist mladih Austrijanaca. 

Šimić je prvo izborio jedanaesterac pa ga i sam realizirao. Nakon tog gola momčad velikog Fernanda Torresa se raspala. Salzburg je prijetio i prijetio, gol je visio u zraku, a vidjeli smo ga u 44. minuti kada je Kameri pogodio za ogromnih 3-0. Hrvatski napadač asistirao je i tako zaokružio veličanstvenu predstavu. Već tada je priča bila gotova.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

No, Salzburg nije odustajao pa je još s dva gola Sahina i Diakitea u potpunosti deklasirao Madriđane.

Inače, Atletico je u šesnaestini finala nakon jedanaesteraca uz puno sreće izbacio juniore Hajduka, a kada je doznao da će igrati upravo protiv njih, Šimić je obećao da će izbaciti Španjolce zbog Hajduka. Rečeno, učinjeno.

Ovo mu je bio šesti gol u Ligi prvaka mladih, a osim juniora, ove sezone nastupa i za drugu momčad Salzburga, Liefering, koji se natječe u drugoj austrijskoj ligi. Čudesni Hrvat utrpao je 13 golova u 19 utakmica, a ima i jedan nastup za prvu momčad Salzburga. Njegovu čaroliju vidjeli smo i u reprezentativnom dresu. Za Hrvatsku U-21 reprezentaciju utrpao je čak šest golova u osam kola kvalifikacija za Euro.

I ne zaboravimo. Na hrvatskom nogometnom nebu pojavio se prošle godine kada je iznenađujuće kao 17-godišnjak dobio priliku u momčadi Lokomotive. Tada se o njemu pričalo kao sinu Darija Šimića. Zablistao je u kratkom vremenu, pomogao klubu da ostane u ligi pa za četiri milijuna eura prošlog ljeta prešao u Salzburg.

Trebalo mu je jako malo da se adaptira na novu sredinu. Vrlo brzo pokazao je o kakvom dijamantu je riječ, a sada će imati priliku odmah u prvoj sezoni okititi se naslovom Lige prvaka. Doduše juniorske, ali bit će to veliki poticaj  za našeg mladog napadača pred kojim je velika karijera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu