To je to što me zanima!

Sjajni Sobin srušio Zagreb te osigurao Splitu regionalnu ligu

Pobjedom protiv Zagreba na Gripama 82-70 košarkaši Splita osigurali su treće mjesto koje ih vodi u regionalnu ABA ligu sljedeće sezone. Sobin je zabio 32 koša
Vidi originalni članak

Košarkaši Splita pobijedili su na Gripama Zagreb 82-70 i praktički osigurali treće mjesto i plasman u regionalnu ligu sljedeće godine. Preko dvije i pol tisuće gledatelja dočekalo je kraj utakmice na nogama pljeskom i pjesmom, pozdravili svoje ljubimce, koji su u tekućoj sezoni još uvijek neporaženi na domaćem terenu. Junak susreta bio je kapetan Splita Josip Sobin, koji je upisao nejverojatnu valorizaciju 54 boda. Uz 32 koša i šut 15/15 upisao je i 11 skokova, po pet ukradenih lopti i asistencija i dvije blokade.

- Ne znam što bih rekao osim da je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Emocije su nas nosile, hvala suigračima koji su me podržali - rekao je Sobin.

Zagreb je bolje otvorio susret, u šestoj minuti bilo je 19-11 za goste, koji su s tri trice u vodstvo doveli Markota i Šarić. No onda je trener domaćih 'snizio' 'petorku' i Split je napravio nevjerojatnu seriju 20-1 i u 14. minuti poveo 31-20. Zagreb se nakratko vratio u igru do poluvremena, no onda je krenuo udar 'žutih'.

- Dok smo imali snage, nosili smo se domaćom momčadi, no bez dva, tri igračA iz 'petorke' teško je držati visoki nivo igre i pred kraj susreta smo očekivano pali - rekao je trener gostiju Dražen Brajković, koji je čestitao Splitu na osiguranom trećem mjestu.

- Nama ostaje da u zadnjem kolu, protiv Zadra riješimo pitanje četvrtog mjesta.

Uoči utakmice, pod svod dvorane na Gripama podignuta je zastava u spomen na drugi Kup prvaka osvojen u sezoni 1989./90. Zastavu su pod svod podigli igrači, koji su tada nosili žuti dres, a posebno je toplo pozdravljen nekadašnji playmaker 'žutih' Zoran Sretenović.

Trener domaće momčadi Nikša Bavčević sjajio je od sreće, čestitao je svima koji su bili uz klub u ovom teškom razdoblju te još jednom pohvalio kapetana Sobina, koji je odigrao utakmicu karijere.

'Žutima' još preostaju ogledi protiv Zaboka i Svjetlost Broda te kao šlag na kraju na Gripe im dolazi neporažena Cibona. Već sada se za ogled nekad velikih rivala traži karta više i nema sumnje kako će Gripe biti krcate do zadnjeg mjesta.

Dvoranom se opet orilo "Ju-go-plastika"

Atmosfera na Gripama bila je doista fantastična, no u jednom trenutku, nekolicina, najviše 20-ak gledatelja, ružno je skandirala Damiru Mulaomeroviću. Trener domaćih i svi igrači u žutim dresovima okrenuli su se publici i zamolili ih da prekinu, što su ovi i prihvatili, pa je cijela dvorana nastavila skandirati i pljeskati svojoj momčadi, a kraj susreta dočekali su uz zvukove nekadašnje klupske himne "Ju-go-plastika, Ju-go-plastika."

Idi na 24sata

Komentari 6

  • JAX 03.05.2012.

    Sobin znači odlazi naljeto

  • Dax1990 02.05.2012.

    Split ima odlicnu, mladu ekipu... Cestitke...

  • rajonrondo 02.05.2012.

    da je sobinu jos 5-6 cm visine i da bolje izvodi slob. bacanja igrao bi u najjacim klubovima eurolige. (barca, cska, panathinaikos,caja laboral,maccabi,real m.).svaka cast josipe, samo nebo je granica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare