Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sjajni Sobin srušio Zagreb te osigurao Splitu regionalnu ligu

Sjajni Sobin srušio Zagreb te osigurao Splitu regionalnu ligu
1

Pobjedom protiv Zagreba na Gripama 82-70 košarkaši Splita osigurali su treće mjesto koje ih vodi u regionalnu ABA ligu sljedeće sezone. Sobin je zabio 32 koša

VIDEO

Košarkaši Splita pobijedili su na Gripama Zagreb 82-70 i praktički osigurali treće mjesto i plasman u regionalnu ligu sljedeće godine. Preko dvije i pol tisuće gledatelja dočekalo je kraj utakmice na nogama pljeskom i pjesmom, pozdravili svoje ljubimce, koji su u tekućoj sezoni još uvijek neporaženi na domaćem terenu. Junak susreta bio je kapetan Splita Josip Sobin, koji je upisao nejverojatnu valorizaciju 54 boda. Uz 32 koša i šut 15/15 upisao je i 11 skokova, po pet ukradenih lopti i asistencija i dvije blokade.

- Ne znam što bih rekao osim da je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Emocije su nas nosile, hvala suigračima koji su me podržali - rekao je Sobin.

Zagreb je bolje otvorio susret, u šestoj minuti bilo je 19-11 za goste, koji su s tri trice u vodstvo doveli Markota i Šarić. No onda je trener domaćih 'snizio' 'petorku' i Split je napravio nevjerojatnu seriju 20-1 i u 14. minuti poveo 31-20. Zagreb se nakratko vratio u igru do poluvremena, no onda je krenuo udar 'žutih'.

- Dok smo imali snage, nosili smo se domaćom momčadi, no bez dva, tri igračA iz 'petorke' teško je držati visoki nivo igre i pred kraj susreta smo očekivano pali - rekao je trener gostiju Dražen Brajković, koji je čestitao Splitu na osiguranom trećem mjestu.

- Nama ostaje da u zadnjem kolu, protiv Zadra riješimo pitanje četvrtog mjesta.

Uoči utakmice, pod svod dvorane na Gripama podignuta je zastava u spomen na drugi Kup prvaka osvojen u sezoni 1989./90. Zastavu su pod svod podigli igrači, koji su tada nosili žuti dres, a posebno je toplo pozdravljen nekadašnji playmaker 'žutih' Zoran Sretenović.

Trener domaće momčadi Nikša Bavčević sjajio je od sreće, čestitao je svima koji su bili uz klub u ovom teškom razdoblju te još jednom pohvalio kapetana Sobina, koji je odigrao utakmicu karijere.

'Žutima' još preostaju ogledi protiv Zaboka i Svjetlost Broda te kao šlag na kraju na Gripe im dolazi neporažena Cibona. Već sada se za ogled nekad velikih rivala traži karta više i nema sumnje kako će Gripe biti krcate do zadnjeg mjesta.

Dvoranom se opet orilo "Ju-go-plastika"

Atmosfera na Gripama bila je doista fantastična, no u jednom trenutku, nekolicina, najviše 20-ak gledatelja, ružno je skandirala Damiru Mulaomeroviću. Trener domaćih i svi igrači u žutim dresovima okrenuli su se publici i zamolili ih da prekinu, što su ovi i prihvatili, pa je cijela dvorana nastavila skandirati i pljeskati svojoj momčadi, a kraj susreta dočekali su uz zvukove nekadašnje klupske himne "Ju-go-plastika, Ju-go-plastika."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše