To je to što me zanima!

Sjajni Varaždinci srušili Goricu i osigurali ostanak, a Hajduk i Riječane poslali u Europu...

U 74. minuti Varaždin je došao do pobjede iz kaznenog udarca, dosuđenog nakon igranja rukom Čabraje i gotovo desetminutnog provjeravanja VAR-a. Precizan je bio Drožđek...
Vidi originalni članak

Fantastični Varaždinci su petom pobjedom u posljednjih osam utakmica i službeno osigurali ostanak u Prvoj HNL dva kola prije kraja. Preporođena momčad Samira Toplaka pobijedila je Goricu 1-0 i pobjegla Istri na devet bodova, a pobjedom su osigurali Hajduku i Rijeci odlazak u Europu. Turopoljci su sada i matematički izgubili svaku šansu za plasman u Europu. 

Varaždin je puno bolje krenuo. U sedmoj minuti vratar Gorice Kahlina obranio je šut Rodina iz velike blizine, a četiri minute kasnije igrač domaćih Babec je pogodio gredu. Napadač Gorice Mudrinski propustio je dvije velike šanse u prvom poluvremenu, u kojem se igrao dobar nogomet, ali nije bilo golova. 

U 74. minuti Varaždin je došao do pobjede iz kaznenog udarca. No njemu je prethodila čudna situacija. Nakon što je Mamić ubacio s lijeve strane, rukom je igrao Suk, no Kolarić je u šesnaestercu zatim dirao loptu te ju je nakon toga Čabraja zaustavio i to - rukom. Sudac Župan zaustavio je igru i nakon pregleda VAR snimke pokazao na penal jer je prvotno pustio prednost Varaždincima, a zatim je lopta u šesnaestercu u ruku pogodila Čabraju. Odgovornost je preuzeo Domagoj Drožđek i ispalio bombu u desnu stranu Kahlininog gola za vodstvo Varaždina.

Preporođenome Varaždinu ovo je peta pobjeda u nastavku prvenstva nakon korone i zapravo je njima ta stanka i najbolje sjela. Pobjegli su Istri na devet bodova, a Interu čak 17.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • EzioAuditore1 12.07.2020.

    Eh gorica, to te kosta europe, poigravas se s hajdukom i rijekom i onda gubis bodove od intera i varazdina...

  • Phila 10.07.2020.

    Varaždin mora odraditi dobar posao što se tiče zadržavanja igrača sa posudbi i mogli bi biti trn u oku svakoj ekipi druge sezone. Sad, kolika je njihova platežna moć, vidjet ćemo, ali još jedna solidna ekipa u HNLu nebi nikom naštetila.

  • Hrvatina91 10.07.2020.

    Svaka cast Toplaku ali i igracima..samo da nastave tako i sljedece sezone...

Komentiraj...
Vidi sve komentare