To je to što me zanima!

Tko se ovog sjeća? Na današnji dan Dinamo ušao u Ligu prvaka

Dinamo je 28. kolovoza 2012. igrao uzvratnu utakmicu playoffa Lige prvaka protiv Maribora u Sloveniji. Pobijedio je 1-0 te izborio Ligu prvaka. Jedan igrač iz te momčadi igrat će protiv Young Boysa
Vidi originalni članak

Na Ljudskom vrtu u Mariboru dinamovce u zlatnim dresovima dočekalo je 15.000 ljudi i nabrijani Maribor. Ali Dinamo je preko Tonela pobijedio 1-0 i prošao u Ligu prvaka.

Bilo je to na današnji dan prije točno šest godina, 28. kolovoza 2012. godine. Arijan Ademi jedini je igrač iz te postave koji je ostao u Dinamu, a predvodit će plave šest godina kasnije kao kapetan.

Za Dinamo su u toj utakmici igrali Kelava, Vida, Pivarić, Tonel, Šimunić, Ademi, Ibanez, Badelj, Beqira, Sammir i Čop, a ušli su Calello, Leko i Krstanović. 

Plave je vodio Ante Čačić.

Prva utakmica u Zagrebu završila je 2-1 i Dinamo je s 3-1 prošao u elitno natjecanje.

Nakon utakmice nastala je kultna fotografija Pixsellovog fotografa Gorana Stanzla iz autobusa koji je Dinamovu delegaciju vozio u Zagreb.

Davor Šuker, danas predsjednik HNS-a i Zdravko Mamić, danas nepravomoćno osuđeni kriminalac otpužen za izvlačenje novca iz Dinama koji je pobjegao u BiH, zagrljeni su slavlili Dinamov ulazak u Ligu prvaka.

Na isti dan Dinamo šest godina kasnije lovi Ligu prvaka protiv švicarskih Young Boysa. Ovaj put kod kuće i nakon 1-1 u gostima.

Neka se ponovi 2012. godina!

VIDI OVO! KVIZ: Koliko dobro poznajete nogomet? 

 

 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zagor te-nej 28.08.2018.

    Znači Mamić je napravio toliko jak Dinamo da su i s tv serviserom ušli u LP...... Poslije toga su igrali još jednom ili dva puta LP..... Ili......

  • komentator__Luka 28.08.2018.

    najjače mi je bilo protiv malmoa uzvrat i kad nas je kelava vadio

  • Ustani bane 28.08.2018.

    Tad na je jos vodio ovaj elektrotehnicar Ajmo Dinamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare