Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tko se ovog sjeća? Na današnji dan Dinamo ušao u Ligu prvaka

Tko se ovog sjeća? Na današnji dan Dinamo ušao u Ligu prvaka
20

Dinamo je 28. kolovoza 2012. igrao uzvratnu utakmicu playoffa Lige prvaka protiv Maribora u Sloveniji. Pobijedio je 1-0 te izborio Ligu prvaka. Jedan igrač iz te momčadi igrat će protiv Young Boysa

VIDEO

Na Ljudskom vrtu u Mariboru dinamovce u zlatnim dresovima dočekalo je 15.000 ljudi i nabrijani Maribor. Ali Dinamo je preko Tonela pobijedio 1-0 i prošao u Ligu prvaka.

Bilo je to na današnji dan prije točno šest godina, 28. kolovoza 2012. godine. Arijan Ademi jedini je igrač iz te postave koji je ostao u Dinamu, a predvodit će plave šest godina kasnije kao kapetan.

Za Dinamo su u toj utakmici igrali Kelava, Vida, Pivarić, Tonel, Šimunić, Ademi, Ibanez, Badelj, Beqira, Sammir i Čop, a ušli su Calello, Leko i Krstanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plave je vodio Ante Čačić.

Prva utakmica u Zagrebu završila je 2-1 i Dinamo je s 3-1 prošao u elitno natjecanje.

Nakon utakmice nastala je kultna fotografija Pixsellovog fotografa Gorana Stanzla iz autobusa koji je Dinamovu delegaciju vozio u Zagreb.

Davor Šuker, danas predsjednik HNS-a i Zdravko Mamić, danas nepravomoćno osuđeni kriminalac otpužen za izvlačenje novca iz Dinama koji je pobjegao u BiH, zagrljeni su slavlili Dinamov ulazak u Ligu prvaka.

Na isti dan Dinamo šest godina kasnije lovi Ligu prvaka protiv švicarskih Young Boysa. Ovaj put kod kuće i nakon 1-1 u gostima.

Neka se ponovi 2012. godina!

VIDI OVO! KVIZ: Koliko dobro poznajete nogomet? 

 

 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića