To je to što me zanima!

Skandal: Osam nogometašica Irana su zapravo - muškarci

Nakon par sumnjivih pogleda u fizičke mogućnosti nekolicine igračica, iz Iranskog nogometnog saveza su pojasnili kako su osmorica u 'procesu promjene spola'...
Vidi originalni članak

Iranski nogometni savez objavio je kako je čak osam igračica u iranskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji zapravo muškarci. Nakon par sumnjivih pogleda u fizičke mogućnosti nekolicine igrača/ica, iz saveza su pojasnili kako ih je osam u ' procesu promjene spola '.

- Osam naših igračica su zapravo igrači koji su u procesu kompletiranja promjene spola - rekao je Mojtabi Sharifi , jedan od službenika Iranskog nogometnog saveza.

Ženski nogomet iznimno je popularan u Iranu, unatoč vjerskim zakonima koji brane ženama da uopće gledaju muški nogomet s tribina. Spomenuti službenik nije otkrio imena nogometaš(ic)a, no engleski mediji navode kako neki/neke od njih cijelu svoju karijeru igraju u ženskoj reprezentaciji.

Promjena spola se u Iranu obično provodi u fazama, a cijela procedura uz hormonske terapije traje i do dvije godine.

Koliko je sve skupa bizarno u Iranu govori i situacija od prije nekoliko tjedana kada kapetanica reprezentacije nije mogla na let s ostatkom ekipe jer joj je muž zabranio.

Što će na kraju biti s gore spomenutima, koji dugi niz karijera skrivaju muškost ispod inače vjerske odjeće, nije poznato, kao niti pitanje kako rješavaju pitanje tuširanja nakon utakmice ...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • žuti mravi 01.10.2015.

    Pa lijepo sam rekao i zadnji puta kada ste stavili taj clanak da je to bolesno.

  • Len 01.10.2015.

    sjecam se kad su na videu pokazivali sta rade cure iranske ,Mi se zezali muske ninje a kad stvarno oni oni zamotani u drzavu im nebi dao uc a kamo li da mi cestom seta, pa djeca pitaju a STA Tocno jesuli ovo ninje

  • mestar 01.10.2015.

    Eto i mi imamo zene u reprezentaciji pa se nitko ne buni. Do duse jos nemamo te krpetine na glavi a uskoro ce bit i to. M. Stanic je poceo prije nego su ovi imali sansu da uvedu svoje krpe na glavi, ne kao igrac ali kao novinar. Sireli se geni sire.

Komentiraj...
Vidi sve komentare