To je to što me zanima!

Skandal u plivačkom savezu? Fama oko stotinke i B-norme...

Ugledni američki magazin "SwimmingWorldMagazin.com" piše o mogućem slučaju korupcije u Hrvatskom plivačkom savezu. A radi se o rezultatu Marija Todorovića...
Vidi originalni članak

Stotinka koja ništa ne znači, ali stotinka zaslužna za naslov: "Moguća korupcija u Hrvatskom plivačkom savezu". Tako piše ugledni američki magazin "SwimmingWorldMagazin.com" o rezultatu Marija Todorovića. O čemu se radi? 

Mario Todorović isplivao je na mitingu u Kranju B olimpijsku normu na 50 metara slobodno za odlazak na Olimpijske igre i to stotinku brže od Duje Draganje. Todorović je to  isplivao u sklopu utrke na 100 metara slobodno, ali prema Fininim pravilima, to se priznaje.

Duje Draganja poslao je e-mail u Fini kako bi mu razjasnili neke stvari. Draganju muči zašto Todorovićev rezultat nije pravilno prijavljen. Naime, svi rezultati s mitinga u Kranju postali su službeni unutar jednoga dana. No na potvrdu Todorovićevog rezultata čekalo se 14 dana.

- U tom sam slučaju mogao pokušati otplivati na nekom drugom mitingu brže. Samo sam to pitao Finu. Nisam rekao da je Todorović varao ili tako nešto - rekao je Duje Draganja za Sportske novosti.

Najbizarnije je što ni Todorović ni Draganja s ovim rezultatom neće na Olimpijske igre...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • AntydrunasGrubiulskas 26.06.2012.

    Hrvoje,kazes nema uvjeta?? a evo naprimjer ja san iz Zadra,i iman frendicu koja se bavi plivanjem.Do prije 2 godine je trenirala na otvorenom,sto znaci da je imalka mogucnost trenirati ljeti i mozda priko zime ako bi se skupilo novaca za put na neke pripreme..klub joj nije omogućava odjela za plivanje koja su jako bitna a nema dovoljno sredstava da si priušti neko bolje...i unutrašnji treninzi bi se odrzavali u jednoj od najlosijih dvorana u gradu...sto znaci,manji broj dice koja su voljna to trenirati...sada Zadar ima jedan od najboljih bazena u Hrvatskoj,bazen je zatvoren,ima skakaonu,i dimenzije vaterpolo igraliste...broj dice na treninzima se učetverostručija..znaci,imaju pristup bazenu u bilo kojem dijelu dana,i treninge svaki dan...bolje uvjete..klub je ambicioznijim plivačima pocea kupovati odjela...samo ona u te 2 ili malo manje godina odkad je bazen zatvoren..je osvojila 16 medalja na natjecanjima izvan zadra i u zadru..i uvjeti nemaju veze??

  • hill 26.06.2012.

    ma nase plivanje je puno talenata i svega, al organizacija katastrofalna , uvjeti katastrofalni, totalno zanemareno u odnosu na druge sportove

Komentiraj...
Vidi sve komentare