To je to što me zanima!

Skandirali Abramoviču dok je bila minuta šutnje za Ukrajinu! Tuchel: Dajte malo poštovanja

Ruski milijarder nakon 19 godina odlazi iz kluba zbog pritiska javnosti i prijateljskih odnosa s Vladimirom Putinom, a potencijalni kupac londonske momčadi još nije poznat
Vidi originalni članak

Chelsea je kao gost svladao Burnley 4-0 u 28. kolu engleske Premier lige. Unatoč visokoj pobjedi 'bluesa' jedan događaj s početka susreta zakupio je pažnju svjetskih medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovin prijatelj velečasni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, uoči početka samog dvoboja održana je minuta šutnje kako bi se iskazala solidarnost Ukrajini i svemu što se u ratom pogođenoj zemlji događa.

Dok je šutnja trajala, skupina navijača Chelseaja skandirala je "Roman Abramovič, Roman Abramovič" iskazujući privrženost još uvijek vlasniku kluba. Ruski milijarder nakon 19 godina odlazi iz kluba zbog pritiska javnosti i prijateljskih odnosa s Vladimirom Putinom, a potencijalni kupac londonske momčadi još nije poznat.

- Ovo jednostavno nije pravi trenutak. Ako već iskazujemo solidarnost, onda to moramo napraviti zajedno. Zajedno klečimo na koljenu. Ako važna osoba iz našeg ili drugog kluba premine imamo minutu poštovanja. To nije trenutak za druge poruke. To je trenutak u kojem pokazujemo poštovanje - rekao je nakon utakmice menadžer Chelseaja Thomas Tuchel pa dodao:

- Želimo to napraviti i trebamo svoje navijače da učine isto za vrijeme dok traje minuta šutnje. Radimo to zbog Ukrajine i druge stvari u tom trenutku nisu bitne. Ukrajinci imaju našu podršku, naše misli su s njima.

U eri Romana Abramoviča Chelsea je osvojio čak pet titula u Pemier ligi, a uzeo je i dvije Lige prvaka. Navijači londonske momčadi nisu mu to zaboravili.

Inače, nakon blijedog prvog poluvremena James je doveo Chelsea u vodstvo kod Burnleyja u 47. minuti, uslijedila su dva pogotka Kaija Havertza (52, 55), a pobjedu je zapečatio Pulišić (69). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je igrao od 70. minute.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Slender 10.03.2022.

    Sramotno ponasanje!

  • qwesd 06.03.2022.

    znači chelsea više neće biti ruski klub..

  • Rosa56 06.03.2022.

    Ipak cudno za Engleze pa ono misle da su kulturni a sad se svrstaju sa nasim komsijama  

Komentiraj...
Vidi sve komentare