To je to što me zanima!

Skauti iz Chelseaja pratili su Mateja Delača po selima

Arsenal je na sličan način pratio Dudua, kaže prvi Wengerov pomoćnik Boro Primorac. I o Ćorluki su se skauti Cityja raspitivali na tribinama Maksimira
Vidi originalni članak

Steve Rowley, skaut Arsenala, iskoristio je okupljanje reprezentacije Belgije u kampu u Oostduinkerkeu kako bi igrača koji ih zanima - špijunirao! Sakrio se u šumu kraj igrališta i pratio trening. Povremeno se penjao i na krošnju kako bi vidio sve što Vermaelen radi. Belgijski izbornik je u jednom trenutku igračima rekao da na skraćenom terenu zaigraju trojica protiv četvorice. Nakon toga više nije bilo dvojbe. Rowley je nazvao Arsenea Wengera i potvrdio mu da je Belgijac Vermaelen igrač za Arsenal.             
- Nije Vermaelen jedini igrač kojeg smo pratili na sličan način. Eduarda da Silvu sam pratio i na treninzima i utakmicama kad nije mogao ni naslutiti da ga prati Arsenal. Oduševio me i nakon razgovora s Wengerom odlučili smo ga dovesti u London - rekao je Boro Primorac, prvi pomoćnik francuskog trenera.
Skautska služba londonskog kluba koristila se sličnim metodama kad je pratila i Ebouea, Traoera i Van Persieja. Iste metode koristio je Chelsea. Kao i Arsenalu, njima je jako bitno kako se njihova potencijalna pojačanja ponašaju na prijateljskim utakmicama u selima. Klub sa Stamford Bridgea je Delača prije kupnje gledao na utakmicama gdje se na tribinama jedva skupljalo stotinjak ljudi.
- Matej nas je oduševio ponašanjem i profesionalnošću. Za Chelsea mogu igrati samo igrači koji ozbiljno pristupaju utakmicama, čak i s niželigaškim momčadima na selima. Pred Delačem je velika budućnost - rekao je jedan od skauta londonskog kluba.
Delač je početkom ovoga tjedna otputovao u London, gdje će boraviti 15 dana i braniti jednu utakmicu za rezerve Chelseaja.

ZA ĆORLUKU PITALI NA TRIBINAMA MAKSIMIRA
Prije kupnje Vedrana Ćorluke, skauti Manchester Cityja htjeli su saznati kakav je naš igrač izvan terena. Je li problematičan i pije li alkohol. Na stadionu u Maksimiru sjedili su među običnim navijačima zagrebačkog kluba te se raspitivali kod njih.

BUDUĆE ZVIJEZDE OTKRILI NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU
Ajax je 1995. godine osvojio Ligu prvaka. Gotovo svi igrači iz te generacije bili su izdanak Ajaxove nogometne škole. Nekoliko ih je bilo iz Afrike. Ajaxovi skauti su igrače poput Finidija i Kanua otkrili kad su imali 14 godina, i to na dječjem igralištu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • appice 10.12.2009.

    ne slažem se s ovim o football manageru makar i tu ima nešto, no ne stavljaju scoouti informacije na igricu nego se uzimaju prosječne ocjene iz svih lokalnih novina di su ti igrači. Znači sportski novinari to rade.

  • Nizozemac 10.12.2009.

    Bar su se i nnagledali nasih ljepih nizerazrednih stadiona i atara punih kuruze

  • boixos os 10.12.2009.

    JAX na football manageru ne piše da je Adriano alkos,da je Ribery problematičan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare