To je to što me zanima!

Skoro je preminuo na terenu, a sada će zamijeniti Mourinha

Stravična ozljeda glava Ryana Masona koštala je nogometne karijere. Prije četiri godine hitno su ga operirali, a kako bi mu spasili život, ugradili su mu 14 metalnih pločica i 28 šarafa
Vidi originalni članak

Bivši engleski nogometaš Ryan Mason (29) zamijenit će portugalskog trenera Josea Mourinha (58) na klupi Tottenhama do kraja sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Jose Mourinho

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mason je s nepunih 26 godina morao prekinuti nogometnu karijeru zbog stravične ozljede glave. Nesretni nogometaš se 22. siječnja 2017. godine sudario glavom s igračem Chelseaja Garyjem Cahillom. Zbog puknuća lubanje, ugradili su mu 14 metalnih pločica i 28 šarafa nakon čega je bilo jasno da povratak nogometu nije moguć. 

- Sretan sam što sam živ. Ponekad mi se dogodi da nešto zaboravim, zato sve zapisujem. Na početku sam spavao i po 20 sati, nisam mogao razgovarati. Tijelo mi je zahtijevalo dosta energije da bih se oporavio - rekao je Mason prije nekoliko mjeseci.

Nakon nesretnog završetka nogometne karijere, Mason se okrenuo trenerskoj. Sve je krenulo u Tottenhamu gdje je počeo trenirati kao junior, a kasnije je počeo raditi s Mourinhom. 

Portugalski stručnjak napustio je Spurse u ponedjeljak nakon nešto više od godinu i pol dana, a s obzirom na to da je ugovor imao do 2023. godine, za otkaz su mu isplatili 35 milijuna eura. 

Rukovodstvo kluba priliku je odlučilo dati mladom Ryanu, a debi će imati večeras kada će Tottenham ugostiti Southampton.

Mason je tako postao najmlađi trener u povijesti Premier lige s 29 godina i 33 dana, nadmašivši Attilija Lombarda koji je na klupi Crystal Palacea bio s 32 godine i 67 dana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare