To je to što me zanima!

Škotski mediji: Europski su snovi propali u noći srama

Nakon poraza od Dinama škotski su novinari na stup srama pribili sve igrače i trenera Heartsa. No najveći problem zapravo je cijeli škotski nogomet
Vidi originalni članak

Škotski klupski nogomet ove je sezone dotaknuo dno. Aberdeen je već ispao od Sigme iz Olomouca, Motherwell nije mogao protiv Steaue, a Falkirk se osramotio ispadanjem od Vaduza iz - Lihtenštajna. Dva dana nakon što je Celtic praktički ispao od Arsenala, novi težak šamar dobio je Hearts u Zagrebu. U tom smjeru idu svi komentari škotskih medija nakon 'pokera' u Dinamovoj režiji.
"Sramotni Hearts je doživio slom svojih europskih snova u još jednoj noći škotskoga srama", oštri su Škoti, koji naglašavaju da će uzvrat za tjedan dana biti samo formalnost. I prilika da se barem donekle sačuva obraz.
"Momčad trenera Csabe JEDANPUT je pucala u okvir gola u 90 minuta. A za to im sigurno nije kriv travnjak", pišu škotski novinari, duboko razočarani onime što je pokazala njihova ponajbolja momčad.
"Jedino pozitivno što su napravili u ovoj utakmici je to što nisu dobili nijedan crveni karton. Ali i to je zasluga igrača Dinama, koje naši nogometaši nisu mogli ni uloviti da bi ih faulirali", zaključuju Škoti te na kraju dodaju:
"Hearts je još dobro prošao u Zagrebu, moglo je biti i puno gore."
Prenose i izjave trenera, Mađara Laszla Csabe.
- Prvi gol smo primili nesretno i to je bio ključ. Nakon toga imali smo puno problema u obrani, a Dinamo je vrlo dobra momčad s puno iskusnih i kvalitetnih igrača - rekao je Csaba i dodao:
- U uzvratu moramo ići na pobjedu, ali nije realno da takvoj momčadi kao što je Dinamo ne možeš zabiti pet ili sedam golova.
Škotski novinari zamjeraju Mađaru da je igru postavio suviše obrambeno, s previše igrača koji nisu potpuno spremni.
- David Witteveen je ozljeđen i nisam imao previše izbora. Morao sam početi s Nadeom kao jedinom špicom - branio se trener Heartsa. Slično kao Jurčić nakon Red Bulla, i njega su tada kritizirali zbog defentive, pa se žalio da nije lako bez Mandžukića.
- Nadam se da su naši mladi igrači barem nešto naučili iz ovog poraza, pa da ćemo sljedeće godine biti bolji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • krpa-zakrpa 21.08.2009.

    Ovaj casio mora da je neki isfrustrirani tovar...a možda je i žensko...

  • vedran_zgb 21.08.2009.

    dinamo ima 3 iskusna igraca, na sta se on vadi...istina je da su oni ocajno losi, al dinamo je odigro vrhunski...ovo mi je cak licilo ko da igraju protiv nekog iz HNLa, al je razlika sto onda ne igraju tak fajterski...

  • nogometas05 21.08.2009.

    Casio tovaru idi komentiraj svoj jednike koji su saka jada u Hnl-u a posebno u pretkolima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare