To je to što me zanima!

Slaven Bilić: Nema Zorka Srebrića, nema ni struje...

Dio hrvatske nogometne reprezentacije okupio se danas u Zagrebu. Od petka počinju pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine
Vidi originalni članak

Prvog dana okupljanja hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Zagrebu se pojavilo devet igrača. Ostatak još ima obveze u klubovima, te će se priključiti do ponedjeljka. Pressica je počela mrakom. Svako malo nestajalo je struje, a izbornik Bilić odmah se sjetio Zorislava Srebrića, koji je u Splitu na finalu Kupa.
- Nema Zorka, nema ni struje - rekao je Bilić i okrenuo se ozbiljnijim temama.
- Pripreme smo podijelili u dva dijela. Prvi dio ćemo biti u Rovinju, gdje ćemo do ponedjeljka s igračima koji su ovdje samo održavati kondiciju. A onda krećemo s 'pravim pripremama' - kaže Slaven Bilić.
Od devetorice (Ćorluka, Pranjić, Šimunić, Drpić, Modrić, Kranjčar, Olić, Petrić i Rakitić) samo Dino Drpić nije imao vremena za razgovor s medijima.
- Igrači su umorni od naporne sezone, koja je na kraju, i to je normalno, no umorni su u svim klubovima i ligama. Zato i doziramo treninge. Neki će raditi više, neki manje. Ovisno o stanju u kojem su došli - priča Bilić, koji se također morao osvrnuti na finale Lige prvaka i pobjedu Barcelone.
- Zasluženo su osvojili naslov. Nije iznenađenje što su prvaci, no malo me iznenadio način na koji su došli do pehara. Pa razmontirali su Manchester.
Ipak, Bilić se više bavi reprezentacijom i formom naših nogometaša. Situacija nije idealna. Nakon Eduarda i Križanca lakše je ozlijeđen Robert Kovač.
- Robi bi se trebao priključiti već sutra. U kontaktima sam s Dinamom i oni su dopustili da dođe u reprezentaciju. Ionako ne može igrati u finalu Kupa, a ne vjerujem ni da bi se oporavio do nedjelje i prvenstvene utakmice. Robert će biti naš kapetan kad bude u sastavu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Siljota 28.05.2009.

    O čem ti lupetaš? Kakva pobjeda protiv Irske za SP? Za SP 98 smo u skupini bili drugi, Irska nije bila u skupini i u dodatnim kvalifikacijama smo igrali s Ukrajnom 2:0 i 1:1. 2000. g. se nismo kvalificirali na Euro. A 2002. isto nismo bili u kvalifikacijskoj skupini s Irskom, a Šuker se povukao iz repke i prije. Fakat gluposti pišeš

  • prudje 28.05.2009.

    Skoro svi su zaboravili ono Robertovo dodavanje Šukeru u zadnjoj minuti za pobjedu protiv Irske! Ta pobjeda nas je odvela na Svjetsko prvenstvo ako se ne varam, pa je i to već razlog da se prema njemu kao igraču i čovjeku ponašamo primjereno i ljudski.Pozdrav iz Zapruđa

Komentiraj...
Vidi sve komentare