To je to što me zanima!

Slavio 'kao malo dijete': Golfer je pogodio rupu iz prvog udarca

Na turniru Augusta National , američki golfer DeChambeau prvi je put u karijeri pospremio golf lopticu u rupu iz prvog udarca. Bio je blizu u nekoliko pokušaja na ovom turniru i sad je napokon uspio
Vidi originalni članak

Pogled, udarac i... Unutra je iz prvog pokušaja! Opće veselje bilo je na golf terenima u Augusti jer je golfer Bryson DeChambeau na 16. rupi pogodio 'hole-in-one'.

Na ovom je turniru bio blizu nekoliko puta.

- Nažalost, nikad nisam pogodio 'as'. Nadao sam se da će nešto ući - rekao je dan prije ovog pogotka američki golfer koji nije ni slutio da će već sutradan ostvariti toliko željeni cilj. 

Inače, osnivač Augusta Nationala je legendarni igrač Bobby Jones, jedna od najpoznatijih figura u povijesti ovog sporta, koji je bio i odvjetnik, a inovacije koje je predstavio kopirali su gotovo svi profesionalni turniri diljem svijeta. Augustu National osnovao je zajedno s Cliffordom Robertsom. Klub je dugo bio poznat po rasističkim i seksističkim pravilima pa tako do 1990. niti jedan Afroamerikanac nije mogao biti član kluba, a žene su se smjele učlaniti tek 2012. godine.

Također, dugo je klub imao pravilo da svi nosači palica moraju biti tamnoputi, a svim Afroamerikancima nastup je bio zabranjen do 1975. godine i nastupa Leeja Eldera.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • JuricaHrženjak_1 14.04.2019.

    Gdje su strelice???

  • smijeh 14.04.2019.

    To se malo kome desi....kaj je cudno da se veseli....

  • MateCro 14.04.2019.

    Kod mene za sad uvijek iz prve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare