To je to što me zanima!

Rastali se Mirko i Slavko: Na Španjolce idemo bez Alilovića

Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Oni su u euforiji nakon bronce, a igraju u gradu u kojem je rukomet broj 1, najavio je utakmice sa Španjolskom Goluža
Vidi originalni članak

Desetak dana nakon što je Zagreb gostovao u Ciudad Realu u istoj dvorani igrat će Hrvatska i Španjolska. Nešto više od mjesec dana nakon završetka SP-a izbornik Slavko Goluža povest će svoju momčad u nastavak kvalifikacija za EP.

- Prijavili smo 28 igrača, ali odlučio sam se pozvati ih 18 jer nemamo previše vremena - rekao je Goluža pa pročitao popis na kojem nema golmana Celja Mirka Alilovića, već godinama prvog hrvatskog golmana.

- Razgovarao sam s Mirkom nekoliko puta, posljednji put u ponedjeljak navečer, i složili smo se da je najbolje da propusti ovu akciju. Dugo smo razgovarali i ova je odluka zajednička, a donijeli smo je zbog njegove lošije forme - rekao je Goluža i dodao:

Mirko i ja smo se složili da je najbolje da propusti ovu akciju, nije u formi

- Naravno, vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena pa tako ni Aliloviću.

U formi nisu ni još neki naši igrači, poput Buntića, Duvnjaka, Kopljara...

- Da, ali ima li bekova koji su u boljoj formi? - pitao je Goluža i pojasnio:

- Ne mislim da je Pešić u boljoj formi od Alilovića, ali ovdje se radi o odluci tko će biti prva dva golmana, a to su ovoga puta Šego i Blažićko.

Protiv Španjolaca Hrvatska će igrati bez Lackovića koji se još od SP-a muči s ozljedom, a ponovno nema ni Renata Sulića. On nema problema s formom, igra odlično za Veszprem i u prvenstvu i u Ligi prvaka, no Goluži za ovu akciju nije potreban.

Sulića nema jer nam ne odgovara za taktiku koju spremamo za Španjolce, a Lacković je ozlijeđen

- Odlučili smo se za Vorija, Musu i Marića zbog taktike kojom ćemo se suprostaviti Španjolskoj - objasnio je Goluža, upitan i znači li to da je Sulić četvrti hrvatski pivot.

- Ne, nisam to rekao. Ova se odluka odnosi samo na ovu utakmicu - kaže Goluža

Španjolce je usporedio sa Ciudadom koji je u nedjelju potopio Zagreb 10 razlike, no Goluža ipak ima kudikamo jače oružje od Obrvana.

- Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Oni su u euforiji nakon bronce na SP-u, a igraju u gradu u kojem je rukomet apsolutni broj 1. Ciudad i Španjolska su dosta slični po stilu, a mi ćemo im pokušati parirati brzinom i strpljivošću u napadu te obranom koja će biti na granici dozvoljenog - ponudio je izbornik recept za uspjeh.

Hrvatska i Španjolska igrat će u Ciudadu 10. ožujka, a tri dana kasnije isti protivnici sučelit će se u splitskoj Areni.

Hrvatska za Španjolsku

Golmani: Šego, Blažićko, Pešić

Lijeva krila: Štrlek, Ninčević

Desna krila: Čupić, Zrnić

Pivoti: Vori, Musa, Marić

Vnjski: Balić, Duvnjak, Valčić, Vuković, Gojun, Bičanić, Kopljar, Buntić

Idi na 24sata

Komentari 81

  • SkidRow 07.03.2011.

    Uf ove 2 tekme hrvatska gubi samo tako.Španjolci opet imaju ljevaka na desnom vanjskom i igra im je puno kompletnija...Tu je još vječiti Romero,Garcia,braća Entrerios,Aguinagalde i da 2 opasno dobra vratara Hombrados i Šterbik...

  • mucko123 05.03.2011.

    kako Goluža može biti izbornik kad ne vodi niti jedan klub!!!! Lino vrati seeee! a Mirku fale navijači!! Mirko uz tebe smo ne daj se!!

  • Sigura Team 03.03.2011.

    Mi smo tim iskusnih i dugogodisnjih,uspjesnih kladionicara.Nudimo parove s visokim postotokom prolaznosti...za vise informacija kontakt mail: sigura_team@net.hr Vas Sigura team.

Komentiraj...
Vidi sve komentare