Obavijesti

Sport

Komentari 81

Rastali se Mirko i Slavko: Na Španjolce idemo bez Alilovića

Rastali se Mirko i Slavko: Na Španjolce idemo bez Alilovića
5

Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Oni su u euforiji nakon bronce, a igraju u gradu u kojem je rukomet broj 1, najavio je utakmice sa Španjolskom Goluža

VIDEO

Desetak dana nakon što je Zagreb gostovao u Ciudad Realu u istoj dvorani igrat će Hrvatska i Španjolska. Nešto više od mjesec dana nakon završetka SP-a izbornik Slavko Goluža povest će svoju momčad u nastavak kvalifikacija za EP.

- Prijavili smo 28 igrača, ali odlučio sam se pozvati ih 18 jer nemamo previše vremena - rekao je Goluža pa pročitao popis na kojem nema golmana Celja Mirka Alilovića, već godinama prvog hrvatskog golmana.

- Razgovarao sam s Mirkom nekoliko puta, posljednji put u ponedjeljak navečer, i složili smo se da je najbolje da propusti ovu akciju. Dugo smo razgovarali i ova je odluka zajednička, a donijeli smo je zbog njegove lošije forme - rekao je Goluža i dodao:

Mirko i ja smo se složili da je najbolje da propusti ovu akciju, nije u formi

- Naravno, vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena pa tako ni Aliloviću.

U formi nisu ni još neki naši igrači, poput Buntića, Duvnjaka, Kopljara...

- Da, ali ima li bekova koji su u boljoj formi? - pitao je Goluža i pojasnio:

- Ne mislim da je Pešić u boljoj formi od Alilovića, ali ovdje se radi o odluci tko će biti prva dva golmana, a to su ovoga puta Šego i Blažićko.

Protiv Španjolaca Hrvatska će igrati bez Lackovića koji se još od SP-a muči s ozljedom, a ponovno nema ni Renata Sulića. On nema problema s formom, igra odlično za Veszprem i u prvenstvu i u Ligi prvaka, no Goluži za ovu akciju nije potreban.

Sulića nema jer nam ne odgovara za taktiku koju spremamo za Španjolce, a Lacković je ozlijeđen

- Odlučili smo se za Vorija, Musu i Marića zbog taktike kojom ćemo se suprostaviti Španjolskoj - objasnio je Goluža, upitan i znači li to da je Sulić četvrti hrvatski pivot.

- Ne, nisam to rekao. Ova se odluka odnosi samo na ovu utakmicu - kaže Goluža

Španjolce je usporedio sa Ciudadom koji je u nedjelju potopio Zagreb 10 razlike, no Goluža ipak ima kudikamo jače oružje od Obrvana.

- Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Oni su u euforiji nakon bronce na SP-u, a igraju u gradu u kojem je rukomet apsolutni broj 1. Ciudad i Španjolska su dosta slični po stilu, a mi ćemo im pokušati parirati brzinom i strpljivošću u napadu te obranom koja će biti na granici dozvoljenog - ponudio je izbornik recept za uspjeh.

Hrvatska i Španjolska igrat će u Ciudadu 10. ožujka, a tri dana kasnije isti protivnici sučelit će se u splitskoj Areni.

Hrvatska za Španjolsku

Golmani: Šego, Blažićko, Pešić

Lijeva krila: Štrlek, Ninčević

Desna krila: Čupić, Zrnić

Pivoti: Vori, Musa, Marić

Vnjski: Balić, Duvnjak, Valčić, Vuković, Gojun, Bičanić, Kopljar, Buntić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše