To je to što me zanima!

Regionalna liga rukometaša: Iz Hrvatske za početak dva kluba

Regionalna liga jakom konkurencijom mogla bi iznjedriti kvalitetne klubove koji bi jednog dana mogli zaigrati važniju ulogu u europskim rukometnim kupovima
Vidi originalni članak

Rukometni savezi zemalja bivše Jugoslavije i Mađarske dogovorile su detalje o pokretanju regionalne rukometne lige. 

Liga će se sastojati od 16 klubova, i to tri iz Slovenije zbog kvalitetne domaće lige i BiH jer od tamo dolazi glavni sponzor lige. Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Mađarska trebale bi imati po dva predstavnika u natjecanju.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola kazao je kako će nova liga zbog velikog broja jakih i kvalitetnih utakmica najviše koristi donijeti najboljim klubovima. Kontinuitet će im pomoći u održavanju forme za europske utakmice.

Novo natjecanje trebalo bi početi 23. kolovoza sljedeće godine, dok će se pobjednik nakon 'Final foura' znati 31. ožujka 2012. Sustav igre bit će dvokružni. 

U budućnosti će samo prvak novoosnovane lige imati osiguran izravan ulazak u sljedeću sezonu, dok će se ostali klubovi za tu 'čast' izboriti preko nacionalnih prvenstava.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ne0 13.11.2010.

    U nog. Dinamo najbolji,u ruk. Zagreb CO (u reg. ligi)tako da mogu oni imat i po 10 klubova kad nikad nece nista osvojit.PozZ i Hercegovine !!

  • VezanIPriveden 09.11.2010.

    Stvarno je glupost što bosna ima 3 kluba, neznam zaš bi oni postavili taj uvjet, primitivno al ajd baš ćemo gledat bolji rukomet, umjesto 3 iz bosne, bolje 2 iz mađarske !

  • JunFan 09.11.2010.

    BiH i SLO po 3 kluba... Ta liga će biti luk i voda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare