To je to što me zanima!

Slovenci: Igrači su nam vrištali od boli, povraćali i jurili na WC

Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili, priopćili su iz slovenskog saveza
Vidi originalni članak

Slovenska rukometna reprezentacija u nedjelju je okončala svoj put u Egiptu. Za prolaz skupine trebala im je pobjeda protiv domaćina, a u zaostatku su se našli već - uoči utakmice.

Naime, samo 24 sata do početka važne utakmice, čak 12 slovenskih rukometaša se otrovalo hranom, a sve je rezultiralo ispadanjem sa Svjetskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Červar uoči Danske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naši susjedi su hrabro ušli u susret i stvorili osjetnu razliku na poluvremenu (12-8), a drugom došli i pet golova prednosti, ali Egipat se vratio i Slovenci su jedva izborili remi (25-25). Gol im je nedostajao za četvrtfinale.

POZNATA PRIČA Slovenci ispali od domaćina: Ne mogu reći, ugrist ću se za jezik

Slovenci su sportski čestitali 'boljima', ali naglašavaju da je organizacija katastrofalna...

"Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta, zaista objektivno i preko noći, prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo zapisati što nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom, tijekom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, tijekom noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovu razinu natjecanja nedostojno loše organiziranog Svjetskog prvenstva", kažu u savezu.

- Sve u svemu, to samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema posljednje noći i na dan utakmice. Ako se sjećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu - rekao je generalni tajnik RZS-a Goran Cvijić.

- Poslije utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi - dodao je.

"Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio 'virus'. Dečki su vrištali od bola, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem osjećaju, odlučilo se založiti za sebe, za momčad, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

NAPALA IH VIROZA Danci u problemima: Igrači neće iz hotela da budu bliže toaletu

Pokazat ćemo na kakvom smo testu u sljedećim natjecanjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine. Naši problemi odgovornim nisu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva", stoji u priopćenju slovenskog saveza.

KAKO DO ČETVRTFINALA Nikada ne otpisujte Hrvate! Već su jednom napravili čudo, a tek Goran, 'vatreni', 'kraljice šoka'

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Naguzi_se 25.01.2021.

    Zanimljivo, slovenci svakih otprilike 30 godina opasno ruse u gace.... nesto cudno se dogadja🙄

  • Someone88 25.01.2021.

    Nije nas organizam spreman za bakterije u njihovoj vodi. Pretpostavljam da piju flasiranu vodu, ali led i svjeze oprano voce i povrce te mogu dotuci

  • maromaro72 25.01.2021.

    Ako želite biti bolesni - dođite u prljavi Egipat. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare