Obavijesti

Sport

Komentari 53

Slovenci: Igrači su nam vrištali od boli, povraćali i jurili na WC

Slovenci: Igrači su nam vrištali od boli, povraćali i jurili na WC

Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili, priopćili su iz slovenskog saveza

VIDEO

Slovenska rukometna reprezentacija u nedjelju je okončala svoj put u Egiptu. Za prolaz skupine trebala im je pobjeda protiv domaćina, a u zaostatku su se našli već - uoči utakmice.

Naime, samo 24 sata do početka važne utakmice, čak 12 slovenskih rukometaša se otrovalo hranom, a sve je rezultiralo ispadanjem sa Svjetskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Červar uoči Danske

Pokretanje videa...

LINO ČERVAR 01:35

Naši susjedi su hrabro ušli u susret i stvorili osjetnu razliku na poluvremenu (12-8), a drugom došli i pet golova prednosti, ali Egipat se vratio i Slovenci su jedva izborili remi (25-25). Gol im je nedostajao za četvrtfinale.

Slovenci ispali od domaćina: Ne mogu reći, ugrist ću se za jezik
Slovenci ispali od domaćina: Ne mogu reći, ugrist ću se za jezik

Slovenci su sportski čestitali 'boljima', ali naglašavaju da je organizacija katastrofalna...

"Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta, zaista objektivno i preko noći, prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo zapisati što nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom, tijekom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, tijekom noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovu razinu natjecanja nedostojno loše organiziranog Svjetskog prvenstva", kažu u savezu.

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 4 - Slovenia v Egypt

- Sve u svemu, to samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema posljednje noći i na dan utakmice. Ako se sjećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu - rekao je generalni tajnik RZS-a Goran Cvijić.

- Poslije utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi - dodao je.

"Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio 'virus'. Dečki su vrištali od bola, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem osjećaju, odlučilo se založiti za sebe, za momčad, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

Danci u problemima: Igrači neće iz hotela da budu bliže toaletu
Danci u problemima: Igrači neće iz hotela da budu bliže toaletu

Pokazat ćemo na kakvom smo testu u sljedećim natjecanjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine. Naši problemi odgovornim nisu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva", stoji u priopćenju slovenskog saveza.

Nikada ne otpisujte Hrvate! Već su jednom napravili čudo, a tek Goran, 'vatreni', 'kraljice šoka'
Nikada ne otpisujte Hrvate! Već su jednom napravili čudo, a tek Goran, 'vatreni', 'kraljice šoka'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje