To je to što me zanima!

Slovenija mora dobiti Island i paziti da ne bude preuvjerljiva

Izgubi li Norveška od Hrvatske, stvorit će se krug od tri momčadi. Zbog gol-razlike, Slovencima puno više odgovara pobijediti Island jedan ili dva razlike nego tri ili četiri
Vidi originalni članak

Jesmo, mladi smo i neiskusni, ali kakvi god bili, morali smo pobijediti Norvešku, žalio se David Špiler nakon poraza od Norvežana u prvom kolu.

Slovenci su bili razočarani nakon tog poraza, ali i relativno mirni nakon idućeg, od Hrvatske.

- Hrvatska ima igrače s puno više ovakvih utakmica u nogama, to je presudilo - komentirao je izbornik Boris Denič prije nego što se znao rasplet naše skupine.

U drugoj utakmici u srijedu Island je jedva dobio Norvežane 34-32, Mamelund im je zabio deset komada, a tom su pobjedom Islanđani prostor za prolazak dalje otvorili - Slovencima. Pobjedom u zadnjem kolu, unatoč dvama startnim porazima, Slovenija će izboriti drugu fazu. No situacija je vrlo komplicirana. Kako bi se u slučaju njihove pobjede, ali i naše nad Norveškom, stvorio krug od tri momčadi, Slovenija mora birati kako pobijediti.

Izgubi li doista od Hrvatske, Norveška će imati dva boda i gol-razliku -1. Island uoči Slovenije ima dva boda i gol-razliku +2. Slovenija svakako mora dobiti Island, a od Norveške je već izgubila. I sad je cilj pobijediti Island jedan ili dva razlike. Ne tri, ne četiri, ne osam. Isključivo jedan ili dva! Pobijede li više, Island ispada i Slovenija u drugi krug ide bez bodova. Pobijede li jedan ili dva razlike, ispada Norveška i Slovenci u Novi Sad nose dva boda. Neobična matematika, ali takav je sustav. I sad će biti zanimljivo vidjeti kako će se Slovenci ponašati budu li vodili u završnici...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gesh_01 20.01.2012.

    haha slovenci namjestili dva razlike imali su 34:30 u zadnjoj minuti i dva puta poslali loptu van u napadu... Bravo slovenci!

  • zagorje_1 19.01.2012.

    "Izgubi li doista od Hrvatske, Norveška će imati dva boda i gol-razliku -1." Norveška ako izgubi od nas nikako nemože imati -1 gol razliku, jer sada ima gol razliku -1. Ako izgubi jedan razlike, najmanje može imati -2.

  • KRAP 19.01.2012.

    E koje li gluposti i sa čim se vi zamarate,koje su to kombinacije,za koga???Ja znam samo jednu, a to je naša pobjeda i 4 boda dalje!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare