To je to što me zanima!

Sluga i Heber radili su čuda, ali sve je preokrenuo taj Fortounis

Sluga je branio čuda protiv Olympiacosa, Heber zabio prekrasan gol, no nažalost to nije bilo dovoljno za izvući i makar remi u Pireju. Nakon što je ušao Fortounis kod domaćih, njihova igra dobila je novu dimenziju
Vidi originalni članak

Rijeka se hrabro držala u Pireju, vodila je 1-0 na poluvremenu majstorijom Hebera, a onda je uslijedio preokret u 93. minuti. Olympiacos je pobijedio na mišiće i iskustvo, no u utorak će na Rujevici Rijeka loviti pobjedu za plasman u skupine Lige prvaka. 

Briljirali su Sluga i Heber kod našeg prvaka, a kod domaćih istakli su se Odjidja, Fortounis i Romao.

Simon Sluga (7) - skinuo dva zicera u prvom poluvremenu kod 0-0, a kod gola Odjidje nije mogao ništa. Bila je to neobranjiva bomba.

Marko Vešović (6) - što god treba, on igra. Protiv Salzburga igrao je lijevog beka, prošle sezone igrao je desno krilo, a večeras desnog beka i bio je solidan s obzirom na količinu opasnosti s kojom je bio suočen.

Dario Župarić (6) - kudikamo niži Ben iz napada grčke momčadi imao je prostora i za udarce glavom. To se nije smjelo događati, a baš je inače sjajni Dario zakasnio u izlasku na njega.

Josip Elez (6) - i njemu je Ben pobjegao. Nije obrana Rijeke bila u najboljem mogućem izdanju kako smo to inače navikli gledati. Moglo se bolje reagirati kod gola Romaoa u 93. minuti.

Leonard Zuta (6) - bekovi su bili izloženi konstantnom pritisku Marina, Carcele, Sebe i kasnije Fourtounisa. Defenzivno korektan, sve do drugog žutog kartona u 83. minuti.

Mate Maleš (6) - kapetan je zaigrao u prvoj postavi kao i protiv Salzburga kao osigurač veznom redu Mišić - Bradarić. Zaradio žuti karton u 52. minuti, trudio se pomagati u defenzivnom djelu igre.

Filip Bradarić (6) - njegova je zadaća bila čuvati loptu te iznositi ju pod pritiskom domaćih. U prvom poluvremenu je to uspijevalo, kasnije je cijela igra Rijeke patila.

Josip Mišić (6) - uvijek borben, pouzdan i požrtvovan. Nije imao previše prostora za kreaciju, trebalo je trčati za Odjidjom i Gilletom kako bi se u startu sasjekli počeci napada Grka.

Heber (8) - najbolja partija u dresu Rijeke. On je bio dužnik u dresu prvaka, a večeras je golčinom i još nekim sjajnim potezima pokazao da je igrač za velike stvari.

Alexander Gorgon (6) - puno trke je iza njega, opet. Pomaže obrani, vidi se to iskustvo koje Austrijanac ima. Tehnički može i bolje, pogotovo oko završnih poteza, bila to dodavanja ili realizacija.

Mario Gavranović (6) - iako je nominalno napadač, stalno se izvlačio dublje kako bi mogao pomoći u slaganju napada. Upravo je on dodao loptu Heberu za krajnju majstoriju Brazilca.

Matej Jelić (6) - ušao umjesto načetog Gavranovića u 72. minuti, više je igrao prema nazad nego naprijed zbog presinga domaće momčadi.

Matic Črnic (6) - na terenu zamijenio Gorgona, baš kao i Jelić nije imao prigode prema naprijed napraviti previše.

Ivan Martić (-) - Heber je svoje odigrao do 88. minute pa ga je Kek ubacio kao taktičku zamjenu.

Stefanos Kapino (6) - premalo posla je imao, od dva udarca u okvir njegova gola, jedan je završio u mreži. 

Omar Elabdellaoui (7) - defenzivno tanak, razmišljao je kapetan Grka više o napadu nego o obrani. Bilo je tu prostora, uostalom, Heber je baš s njegove strane zabio golčinu. Na kraju je asistirao za pobjednički gol.

Alaixys Romao (8) - inače veznjak, danas je zaigrao na poziciji stopera. Zabio je gol u 93. minuti za pobjedu i zapalio Pirej!

Panagiotis Retsos (6) - velika grčka nada, njemu je samo 19 godina, ali večeras nije bio impresioniran težinom utakmice.

Leonardo Koutris (6) - po mnogima najslabija karika grčkog prvaka je lijevi bek. On je bio samozatajan, nije išao naprijed kao kolega kapetan s desne strane.

Guillaume Gillet (6) - iskusni Belgijac nedavno je stigao iz Nantesa, riječ je o iskusnom veznjaku koji se tek mora uklopiti.

Vadis Odidja (8) - jak, brz, snažan... Zakucao golčinu, Simon Sluga nije mogao baš ništa.

Carcela-Gonzalez (6) - prema informacijama najopasniji igrač domaćih, večeras nije napravio baš ništa.

Marko Marin (7) - najzapaženiji kod Olympiacosa, preuzimao odgovornost građenja napada na sebe. Nedostajalo mu je podrške pri tome.

Seba (6) - Brazilac je opasan dribler, međutim, malo je toga napravio u napadačkom dijelu.

Ben (6) - fulao nekoliko opasnih šansi, ali da se zna naći u pravoj prigodi, zna. Nadamo se da će mu realizacija ostati loša i na Rujevici.

Kostas Fortounis (8) - luksuz si je dozvolio Besnik Hasi kada ga je ostavio na klupi. Ovo je ponajbolji igrač Olympiacosa i čim je ušao u 66. minuti odmah je namjestio gol!

Pardo (6) - na terenu od 75. minuti umjesto Marina, pokušao raditi isto što i Nijemac, kreirati.

Androutsos (6) - pogodio prečku u 91. minuti, mogao je 'zapaliti' Pirej.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kirbi78 17.08.2017.

    Elez-6,Elez je zaslužio najmanju moguću ocjenu,kao i Žuta zbog dva glupa kartona,vjerujem da bi ga Kek na duže vrijeme stavio u gledalište da mu nije kratka klupa,a i svi ostali po meni jedva da imaju prolaznu ocjenu,osim Sluge,Hebera i Vešovića,nadam se da će u uzvratu Kek to bolje posložiti-ajmo Rijeka-krepat ma ne molat

  • 17.08.2017.

    elez 6...krivac za gol, tragikomicne reakcije...rijeku nekad krasila cvrstina i pouzdanost u obrani,a ovo dns...

  • imal' tanje? 16.08.2017.

    Jel znas kako izgledaju CL zvijezdice na dresu? Ili samo one s petokrakom u grbu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare