To je to što me zanima!

Službeno: Iniesta u Japanu, Rakuten sponzorirao transfer!

Iniesta je i službeno postao igrač japanskog Vissel Kobea, a transfer je sponzorirao Rakuten. Don Andres je s novim klubom potpisao na dvije godine, a nosit će dres s brojem 8
Vidi originalni članak

Andres Iniesta je proteklog vikenda odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone, a sada je već potpisao za novi klub, japanski Vissel Kobe

Iako se kao Iniestina nova destinacija uglavnom spominjala Kina, to se ipak nije dogodilo i Don Andres je otišao put Japana. Iniesta je s tamošnjim klubom potpisao ugovor na dvije godine, a cijeli transfer sponzorirala je tvrtka Rakuten. Prema prvim informacijama Iniesta će u Japanu zarađivati 25 milijuna eura po sezoni.

Rakuten je glavni sponzor Barcelone, a prvi čovjek te firme Mikitani Hiroshi je ujedno i vlasnik japanskog kluba.

Osim što će biti igrač, Iniesta će također imati dužnost da radi s omladinskim pogonom kluba kako bi se poboljšala kvaliteta mladih igrača koji će proizaći iz Vissel Kobea. 

- Puno klubova me željelo te sam imao mogućnost izbora, ali ponuda Vissel Kobea je ta koja mi je bila najprivlačnija. Projekt ovog kluba mi se jako sviđa i jedva čekam početi, no najprije moram na Svjetsko prvenstvo, a onda povratak u Japan. U Japanu mi se sviđa sve, posebno ljudi, ali najvažnije je da se prilagodim njihovoj kulturi - izjavio je Iniesta. 

Vissel Kobe je trenutačno šestoplasirana ekipa japanskog prvenstva, a Iniesta je njihovo najveće pojačanje u povijesti. Čelnici kluba ne kriju svoje oduševljenje. 

- Transfer Inieste u naš klub nije napravljen samo da bismo privukli navijače diljem Japana da dođu gledati njegove igre, nego kako bi inspirirao mlade igrače i učio ih kako igrati nogomet. Vissel Kobe, koji nastoji postati klub broj jedan u Aziji, također vjeruje kako će dolazak Inieste pojačati konkurentnost u Japanu i cijeloj Aziji. Uz dovođenje Inieste, Rakuten će također raditi na tome da stvori veliku navijačku grupu Vissel Kobea i japanske lige. 

Iniesta će u svom novom klubu, isto kao i u Barceloni, nositi dres s brojem 8, a svlačionicu će dijeliti s nekadašnjim njemačkim reprezentativcem Lukasom Podolskim.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sveilinista1911 26.05.2018.

    sta ti je to tribalo..

  • 24.05.2018.

    Šta kog briga? Lijepo da su posvetili članak Iniesti, čovjek je puno dao nogometu.

  • rafa10 24.05.2018.

    Jedan od najboljih veznjaka ikad,ali po meni mu ovo nije trebalo!! Ako nije dovoljno u Barceloni zaradio u ovih 20 god.onda nek ide u pm. Ovo je cista pohlepa za novcem,ništa drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare