To je to što me zanima!

Smjena prije očekivanja: Dinart umjesto Oneste već prije SP-a

Iako se to očekivalo, smjena Claudea Oneste ipak je došla nešto ranije no što su Francuzi to predvidjeli. I prije SP-a u Francuskoj momčad će preuzeti Didier Dinart
Vidi originalni članak

Claude Onesta klupu francuske rukometne reprezentacije prepustit će Didieru Dinartu već idućeg tjedna te tako ostati bez zasluženog oproštaja na Svjetskom prvenstvu u domovini početkom iduće godine.

Iako zvuči iznenađujuće i šokantno, ova zamjena priprema se već neko vrijeme. Na posljednjih nekoliko natjecanja iskusni Onesta uglavnom je samo sjedio na klupi Francuza dok je pripremu momčadi te govore na time-outu vodio veliki Didi.

Od odlaska u igračku mirovinu Dinarta Francuzi pripremaju za novog izbornika, planski rade na njegovom uvođenju u tajne zanata te isto tako u sjeni stvaraju novu momčad. Ponavljamo, sve je to izvedeno planski za razliku od nekih nama bliskih primjera. Najbolje se Dinartov utjecaj vidio u Poljskoj i Riju kada je Onesta uglavnom u polusnu prekriženih ruku sjedio na klupi, a nekad najbolji obrambeni igrač svijeta raspoređivao svoje donedavne suigrače na terenu. Smjena je očekivana, no ne prije SP-a koji je trebao biti oproštaj sjajnog francuskog stručnjaka koji je s Les Expertsima osvojio dva olimpijska zlata i jedno srebro, tri svjetska zlata i dvije bronce te tri europska zlata i jednu broncu.

Francuski savez ovu bi vijest trebao potvrditi iduće srijede, a pomoćnik Dinartu bit će još jedna legenda francuskog rukometa, Guillaume Gille.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • deda52 23.09.2016.

    Dinart je tak i onak vodio Francuze na Olimpijskim igrama u Brazilu, Onesta je sjedio na klupi i samo promatrao

  • slatkiluka 23.09.2016.

    Ništa novo, Dinart će biti dostojna zamjena

  • biki20 23.09.2016.

    Nek ode u penziju,a sa dinartom na će francuzi brzo u provaliju

Komentiraj...
Vidi sve komentare