To je to što me zanima!

Snalažljivost Kramarića i sjajan trk Perišića: Pogledajte prikaz gola koji je Hrvatskoj dao nadu

Ivan je 29. gol za reprezentaciju, kojim se izjednačio s Eduardom, zabio s 18 metara udaljenosti, a lopta je išla 79 kilometara na sat. Izbjegao je zamku zaleđa i zavaljao beka Coufala
Vidi originalni članak

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme utakmice Hrvatske i Češke u Glasgowu, "vatreni" su izjednačili i poništili gol Patrika Schicka s kraja prvog poluvremena.

Andrej Kramarić bio je snalažljiv na centru nakon jednog faula u korist Hrvatske odigravši sjajnu dubinsku loptu na lijevu stranu za Ivana Perišića, koji je zavaljao češkog beka Vladimira Coufala i desnom nogom pogodio suprotni kut.

Analiza gola u 3D-u otkriva kako je Perišić izbjegao zaleđe i sjajno osjetio slobodan prostor. Pucao je 18 metara iskosa, a lopta je išla 79 kilometara na sat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Perišić se ovim golom izjednačio na trećem mjestu vječne ljestvice strijelaca Hrvatske s 29 golova, koliko ima i Eduardo. Mario Mandžukić na drugom je mjestu s 33 gola, a Davor Šuker ima 45.

Ivan je jedini hrvatski nogometaš koji je zabio na četiri velika natjecanja, i to u nizu. Od Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu preko Eura 2016. u Francuskoj, Mundijala u Rusiji 2018. i ovogodišnjeg Eura. To su ponovili i Belgijac Romelu Lukaku i Portugalac Cristiano Ronaldo.

Remi ostavlja Hrvatsku u igri uoči zadnjeg kola u utorak od 21 sat. Pobjeda nas gotovo sigurno vodi u drugi krug, ali za drugo mjesto morali bismo dočekati i poraz Češke od Engleske i prestići je po gol-razlici.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 19.06.2021.

    Hrvatska obrana jako sporo napušta svoj šesnajsterac a s njima prečesto bude i Luka Modrić. Zato i gotovo da nemamo nekih šansi za gol iako igramo sa puno napadača! Tako da nam na kraju ostane samo nabijanje lopte naprijed pa što bude!

  • alm 19.06.2021.

    Kramarić je strano tijelo u reprezentaciji. On ne može igrati ni krilo ni centralnog napadača ni desetku. Izvršio je pritisak da mora igrati kroz izjave da očekuje prvih 11, a realno to što on igra u Njemačkoj i na temelju čega je zabio 20 golova ne postoji u našoj reprezentaciji. Treba se vratiti na postavu protiv Slovačke i Mađarske. Prava špica tj. Petković pa ga istrpiti, lijevo Perišić i desno Rebić. Staviti Vlašića na desetku jer u prostoru između 20-30 metara od gola je opasan sa šutom i može pomoći Petkoviću sa svojim fizikalijama zadržati loptu. Kovu koji je trenutno bolje igra od Broza s Lukom na zadnjeg, a obrana osim Livakovića nek se bira između sebe. Ionako su svi loši. Ivanušec prva zamjena.

  • dincila 19.06.2021.

    Molim da se ovaj članak prebaci samo za preplatnike 24 plus jer ovako svi vide kako je Perišič dao gol.

Komentiraj...
Vidi sve komentare