To je to što me zanima!

Snimka kao dokaz: Redari suzavcem prekršili zakon

Objavljena je snimka "Bilog kutka" na kojoj se vidi kako redari nakon utakmice u Zaprešiću ove nedjelje suzavcem špricaju publiku i Ibričića
Vidi originalni članak

Prema Zakonu o privatnoj zaštiti, zaštitari se ne smiju koristiti nikakvim pomagalima. I to je sukus svih priča vezanih uz nedjeljni incident u Zaprešiću. Društvo iz zaštitarske tvrtke Klemm na utakmici u Zaprešiću se poslužilo suzavcima i time su prekršili zakon. Utjecati na to nije mogao ni organizator ni policija, pogreška je isključiva krivica redara. Senijad Ibričić je tijekom slavlja nakon pobjede krenuo prema tribinama. Navijačima je bacio dres, ali učinio je to u krivi trenutak.
- Navijači su htjeli preskočiti ogradu, a zaštitar se, kako bi ih spriječio, poslužio suzavcem i slučajno zahvatio Ibričića - opravdavali su se u Klemm Securityju nakon incidenta. Da se ne radi o namjeri, vidljivo je i na snimci objavljenoj u emisiji "Bili kutak" koja pokazuje i da taj redar nije jedini koji je koristio suzavac u namjeri da spriječi navijače da uđu na teren.
- A što da mu sad radim, da mu odrubim glavu? Mislio je da će navijači ući u teren i zato je tako reagirao - rekao je za Slobodnu Dalmaciju vlasnik zaštitarske tvrke Josip Klemm. Zašto su njegovi zaposlenici imali suzavce, koje nisu smjeli imati, nije objasnio...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tinko1509 04.03.2009.

    i treba ih tako samo što je to posao policije, ali slažem se da se tako treba postupiti sa tom stokom tovarskom!

  • swenson 04.03.2009.

    1.zaštitari smiju koristiti samo ruke bez ikakvih pomagala!2.u zaprešiću je bilo min.1200 pripadnika Torcide,90 minuta nema problema,Hajduk pobjedi 4:0 i onda odluče raditi probleme?3.izjava vlasnika zaštitarske tvrtke\"djelatnik je pronašao suzavac ispred ulaza\",na snimci se vide 3-4 njegovih djelatnika sa suzavcima!Ovo je ništa drugo nego smišljena povokacija sa ciljem kažnjavanja Hajduka jer na terenu nemaju šanse!

  • Zlatko76 04.03.2009.

    Dali su zaštitari prekršili zakon špricanjem suzavca ili ne nema smisla niti razglabat o tome, jer naš zakon ionako nije napravljen da štiti građane, već štiti huligane i kriminalce. Zato svaka čast zaštitarima na odrađenom poslu i kad bi se na svim utakmicama tako postupalo prema huliganima ( pravi navijači nisu huligani i pravi navijači ne preskaču ograde, ne pale baklje...), onda bi i normalan čovjek bez straha za svoj život došao pogledat koju utakmicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare