To je to što me zanima!

Snimka otkriva: Prva baklja doletjela je s bugarske tribine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bugarska policija očito nije dovoljno ozbiljno shvatila gostovanje hrvatskih navijača u Sofiji. Bugarski i hrvatski navijači 'častili' su se brojnim uvredama, ali i bakljama...
Vidi originalni članak

Osim hrvatske pobjede protiv Bugarske, u Sofiji je svima koji su gledali kvalifikacijsku utakmicu za oko zapelo i divljanje navijača na tribinama stadiona Vasil Levski.

Bugarski i hrvatski navijači od samog su se početka utakmice 'častili' brojnim uvredama, no u 24. minuti digli su to na jednu višu razinu. Utakmica je prekinuta, a kamere su se okrenule prema tribinama. A tamo smo imali što vidjeti. S jedne tribine na drugu letjele su baklje, a ratoborne navijače morali su smirivati i igrači obaju momčadi.

No snimka jednog od hrvatskih navijača objavljena na YouTubeu otkriva kako je prva baklja doletjela s tribine na kojoj su bili smješteni bugarski navijači. Malobrojniji hrvatski navijači odgovorili su istom mjerom i sve se u sekundi pretvorilo u kanonadu s obje strane. Iako snimka naše navijače donekle oslobađa krivnje, činjenica je kako bugarska policija očito nije dobro obavila svoj posao.

- Takve stvari se događaju u cijelom svijetu, za pet minuta utakmica se nastavila. Pa nije ovo kazalište ili kino, ovo je utakmica. Volim temperamentnu publiku poput ove - rekao je izbornik Bugarske Penev.

Nevjerojatna je količina arsenala kojeg su navijači uspjeli unijeti na tribine, a policiji očito nisu bila dovoljna ni upozorenja s prijašnjih međusobnih utakmica. Prvi takav sukob zbio se još 2003. u Zagrebu, nastavilo se dvije godine kasnije u Bugarskoj, a i navijači Dinama imali su bliske susrete za vrijeme gostovanja kod Ludogoreca.

Sinoć baklje nisu letjele na teren, a nakon što su huligani ispucali svoj arsenal, utakmica je nastavljena. Nadajmo se samo da se slične scene neće ponoviti na uzvratnoj utakmici u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • strmi007 12.10.2014.

    Znači ima gorih nego naši

  • popaj1950 11.10.2014.

    neka neka doci ce bugari bar se nadamo i da i nek povedu bracu pa da ih zajedno opet razbacamo

  • bubleha 11.10.2014.

    Ako nekome nije jasno, srbi iz bg su dosli u Sofiju fa izazovu sukob. Njihovsrznja je beskrsjns.

Komentiraj...
Vidi sve komentare