To je to što me zanima!

Snježana Pejčić, prva naša cura s medaljom na OI-u!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prva osvajačica medalje na ljetnim Olimpijskim igrama ne dolazi iz sportske obitelji. No baš su joj roditelji i brat uvijek bili najveća potpora...
Vidi originalni članak

Rukometaši dvaput, veslači dvaput, Nikolaj Pešalov dvaput, košarkaši, vaterpolisti, Goran Ivanišević, par Ivanišević/Prpić, par Ljubičić/Ančić i Duje Draganja. To su osvajači olimpijskih medalja za samostalnu Hrvatsku. Nikada jedna sportašica nije osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama. Do Snježane Pejčić!
Snježana je rođena u Rijeci 13. srpnja 1982., završila je srednju trgovačku školu, streljaštvom se bavi od 13 godine. Nitko u obitelji, ni mama Davorka ni otac Jovica ni brat Davor, nemaju sportskih afiniteta. No uvijek su joj bili najveća podrška.
Snježana Pejčić prva je od 101 hrvatskog sportaša u Pekingu ispunila olimpijsku normu prije gotovo dvije godine i prva je hrvatska sportašica s medaljom na ljetnim igrama otkako nastupamo pod svojim obilježjima. Baš po pravom olimpijskom scenariju, koji u orbitu izbacuje sportaše iz drugog plana, Snježana je u rano pekinško jutro iznenadila naciju. Nju se nije spominjalo kao kandidata za medalju. Loptačkim, atletski i plivački favoriti posve su zasjenile jedan mali, nekomercijalni, a opet stoljetni olimpijski sport. I zato je za sve nas, pa i za hrvatsku olimpijsku obitelju u Kini, Snježana Pejčić senzacija dana.
- Mali smo sport, medijski baš ne praćen, nitko nas nije svrstavao ni u kakve favorite, čak ni blizu favorita. Dapače - govorila je pred mnoštvom okupljenih novinara priznajući da nije navikla na ovakav tretman i da ne zna je li uzbuđenija na liniji ili pred novinarskim 'vodom'.
Snježana će u Pekingu još jednom u arenu, 14. Kolovoza na programu je puška, trostav 50 metara, što je njena jača disciplina. Rasterećena bilo kakvih osobnih imperativa, mogla bi 'ispričati' nastavak senzacionalne priče iz Pekinga.
- Ja sam svoje obavila! Ovo je bila moja najjača disciplina, a sve dalje je samo bonus - završila je Snježana.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • johannisthal 10.08.2008.

    Drago mi je da je bas ona dobila medalju, mada nije spadala medju favorite. Tako nije bila pod pritiskom i mogla je pokazati da su oni koje se za medalju ne spominju sposobni iznenaditi naciju. Cestitke Snjezani.

  • sanba 10.08.2008.

    a sta reci nego jedno veliko BRAVO !!!

  • bigblue 10.08.2008.

    a zasto komentar presvetlog nije "izbrisan zbog nepostivanja pravila", zar je bitnije cija je kcerka nego uspjeh koji je postigla? Nekima je najbitnije vrijedjati druge, daj se sinko saberi, tko jesi da jesi...btw, cestitke od srca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare