To je to što me zanima!

Šok! Australski autsajder je izbacio Federera s US Opena

Roger Federer izgubio je u osmini finala US Opena od nepostavljenog Australca Johna Millmana, 55. tenisača svijeta. Slavio je Millman 3-6, 7-5, 7-6, 7-6 te izborio četvrtfinale protiv Novaka Đokovića
Vidi originalni članak

Sve je išlo prema četvrtfinalu Đoković - Federer, sve osim jedne 'sitnice', 29-godišnjeg Australca Johna Millmana koji je šokirao teniski svijet te izbacio najvećeg tenisača svih vremena, peterostrukog pobjednika US Opena Rogera Federera 3-6, 7-5, 7-6, 7-6.

Federeru je ovo prvi poraz u 41 meču na US Openu od igrača koji je izvan Top 50.

- Uh, bilo je jako vruće. Jedan od onih dana kad ne možeš doći do daha. John je odigrao sjajno u tim uvjetima, a ja sam se mučio. Znojio sam se i gubio energiju. U jednom trenutku, bilo mi je drago da je meč završio - rekao je Federer.

Baš sve je upućivalo da ćemo imati još jedan teniski klasik u četvrtfinalu, ali 55. igrač svijeta, koji dosad nije prošao dalje od 3. kola na niti jednom Grand Slam turniru, imao je druge planove. Nije pao čak i nakon što je Federer rutinski osvojio prvi set 6-3, u drugom mu uzeo servis i kod 5-4 servirao za 2-0 u setovima. Srčani Australac, koji je inače žestoki navijač Liverpoola, spasio je dvije set lopte, uzeo servis Federeru, poveo 6-5 da bi još jedanput 'brejknuo' Švicarca za 7-5 i 1-1 u setovima. 

PAO JE GOFFIN Tako se igra! Čilić se raspucao i ušao u četvrtfinale US Opena!

Treći set obilježila je jedna jedina break lopta, imao ju je Millman u prvom gemu i nije ju iskoristio. U tie-breaku - drama. Federer je opet imao set loptu koju nije iskoristio, Millman u ovom meču takve šanse ne propušta i vodi 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Federer radi prvi break i vodi 4-2, ali Australac uzvraća već u sljedećem gemu i opet odlučuje tie-break. U igri živaca, tamo gdje je Roger obično najbolji, Australac je poveo 6-1 i tu više nije bilo povratka za Federera. Najveća pobjeda u karijeri 29-godišnjeg Australca koji je izborio meč protiv Đokovića.

VIDI OVO! KVIZ: Koji si kandidat za osvajanje Zlatne lopte?

Idi na 24sata

Komentari 67

  • sarkastik76 04.09.2018.

    2017 godina i početak ove sezone je bija labuđi pjev za federera. godine čine svoje, tjelo nije više šta je bilo prije 10-tak godina. cila njegova generacija, a tu mislim na igrače rođene od 1980-1985 je već davno prestala igrat(roddick, safin, hewitt, ferero itd) mislim da je to sve šta se tiče nevjerovatnog federera i osvajanja grand slamova. rafa i nole su ipak 5-6 god mlađi šta puno znači kad pređeš 30-tu godinu. čovik ima 37 god! tijelo ne sluša kao prije 15-10 godina. samo mogu reći respect!

  • blokirani_lovac 04.09.2018.

    Gledao sam mec. Roger ocajan, 1.servis katastrofa, u jednom trenutku na 30%. Roger bez emocija, ko robot...stisni saku, vikni, razbi reket.... bilo sta !!! Kao da je hteo izgubiti....

  • ant_man93 04.09.2018.

    Goat neki kazu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare